Vi kjenner alle til begrepet om å melke ei gammal ku. Noen ganger blir kua melka selv om den er tørrlagt, død og begravet.

«Herregud, er det mulig», var min reaksjon da jeg hørte at en oppfølger til den lenge tørrlagte Scream-kua skal graves opp og skvises for mer melk.

I år er det ti år siden den siste filmen i Scream-trilogien ble vist på kino og det er 13 år siden vi møtte Neve Campbell som Sidney for første gang.

Hva den nye installasjonen i skrekkuniverset skal handle om er for meg helt uinteressant. Vi møter en gjeng mennesker som ikke vil dø. En gærning med spøkelsesmaske har lyst til å drepe dem. That’s it, det er det du trenger å vite om handlingen i en slik film.

Gjensyn med Sidney

Innspillingen av Scream 4 foregår i disse dager. Overlevende Neve Campbell, Courteney Cox og David Arquette er alle tilbake i sine respektive roller som Sidney, Gale og Dewie. I tillegg må vi stifte bekjentskap med en del nye karakterer, siden flesteparten av de gamle ble drept.

Hayden Panettiere, kjent fra Heroes og I Love You, Beth Cooper, Frøken detektiv Emma Roberts og Adam Brody er noen av skuespillerne som skal spille forskremte mordofre i den nye filmen.

I utgangspunktet har jeg sansen for både Panettiere og Brody. Jeg kan likevel ikke hjelpe for at jeg forhåndsdømmer denne filmen nord og ned.

For all del, det er mulig jeg tar feil. Jeg har imidlertid sett en rekke meierier overmelke stakkars kyr tidligere, og det er ikke et pent syn.

Scream revitaliserte slasherfilmen. Jeg syntes den var kjempeskummel! Se traileren:

Skrekkslagen ungdom

Jeg var ganske nøyaktig 12 år da jeg så Scream for første gang. Jeg var på overnattingsfest hos en av mine beste venninner. Foreldrene hennes var ikke hjemme – så selvfølgelig var det «Skrik» vi måtte leie da vi gikk ned på «videoshappa» for å finne kveldens film. Du kan selv tenke deg hvor sinnssykt redde vi var innen kvelden var omme.

Jeg glemmer aldri åpningsscenen der morderen snakket med en skrekkslagen Drew Barrymore på telefonen, for deretter å sløye henne som en fisk. Til dags dato er dette en av de bedre åpningsscenene i en skrekkfilm jeg har sett.

I Scream hørte jeg om de «offisielle» skrekkfilmreglene for første gang. Husker du de tre reglene du må følge hvis du vil overleve en skrekkfilm?

1. Du kan aldri ha sex.
2. Du kan aldri ruse deg på alkohol eller narkotika.
3. Du må aldri, NOENSINNE, under noen omstendigheter si «jeg er straks tilbake», for da kommer du ikke tilbake!

Disse reglene ble selvfølgelig brutt gjennom hele filmen, så det var ikke rart de døde hele gjengen!

Klikk på bildet for å se «the rules of a horror movie» fra filmen.

Randy (Jamie Kennedy) gir deg reglene i Scream. (Foto: The Weinstein Company)

Middelmåtig oppfølger

Scream gjenopplivet slasherfilm-genren og ble en stor suksess. Filmen mottok flere priser, blant annet en MTV Movie Award for beste film og en Saturn Award for beste skrekkfilm.

Hva skal jeg så si om oppfølgerne? Scream 2 var en god oppfølger, men ikke like bra som eneren. Der den første filmen brente seg fast til netthinnen for evig tid, gjorde ikke nummer 2 et så stort inntrykk.

Når det gjelder Scream 3, så er den et bevis på hvordan det går med kua når den melkes for lenge. Filmen kunne ikke måle seg med de to foregående filmene og serien fikk en middelmåtig avslutning.

Nå skal altså denne middelmåtigheten få ett nytt liv. Det er nemlig manusforfatter Ehren Kruger som jobber med manuset til Scream 4.

Kevin Williamson som er skaperen av Scream og Scream 2, er ute av produksjonen og det er altså mannen bak tarvelige Scream 3 som sitter på jobben. Hm… Dette ser skummelt ut.

Hvilke minner har du fra Scream-filmene? Filmpolitiet vil høre din historie, så legg igjen en kommentar!