Oddworld: Abe’s Oddysee var et av de første spillene jeg spilte på Play Station. Vant som jeg var med Super Nintendoens 16-biters grafikk, var Oddworld som å komme til et helt nytt univers.

Hvis du har prøvd det selv, så husker du helt sikkert mudokonen Abe som jobbet som rengjører på en pai-fabrikk. En dag fant han ut at den onde glukkonrasen ville slakte alle mudokons og lage kjøttpai av dem. Plattformspillet kom ut i 1997 og ble hyllet for sitt innovative gameplay.

Spillet hadde fantastisk grafikk som gjorde planeten Oddworld til et spennende sted å være. Skjermen var todelt med en forgrunn og en bakgrunn som du kunne bevege deg mellom.

Det var så mye å  gjøre i dette spillet! Du måtte løse vanskelige puzzles for å komme deg forbi ulike hindringer. Aktivere eller deaktivere ulike elementer, besette fiender og redde venner.

Abe’s Oddysee var vanskelig og underholdende. Det var et spill jeg aldri ble lei av.

I Oddworld: Abe's Oddysee kan du bevege deg mellom forgrunnen og bakgrunnen. (Foto: Oddworld Inhabitants)
Kommer Abe tilbake?

Det er kommet fire spill fra Oddworld-universet. Opprinnelig var det tenkt å lage fem spill. Derfor har det lenge versert rykter om at vi skal få en ny installasjon i Oddworld-serien.

I April i år ble dessverre drømmen knust da skaperen av Oddworld, Lorne Lanning, fortalte at et nytt spill i serien ikke var noe han eller selskapet Oddworld Inhabitants prioriterte.

I går fikk jeg likevel et glimt av håp da jeg leste om at en underlig bruker ved navn Abe Mudokon har dukket opp på Twitter.

“Abe” tvitrer referanser til Oddworld: Abe’s Oddysee, som “I hate working at Rupture Farms”, og “Oh no. Rupture Farms has stopped making Meech Munchies, that must mean all the Meechs’ are extinct.”

Det er veldig morsomt når tvitrere ber “Abe ” om å “follow me”. Se video fra spill nr. 1 her:

22. juni kom beskjeden “Things will become clear soon #Oddworld fans ;)”. Hva betyr dette?! Er dette et hint om at vi endelig får det femte spillet i Oddworld-kvintologien?

Hvis det er fakta hadde det vært helt fantastisk, men ingen fra Oddworld Inhabitants har så langt gått ut og bekreftet at Abe på Twitter er et pr-stunt fra deres side. Det kan jo hende at brukeren kun er en gærning som synes det er morsomt å kødde med hodene til alle Oddworld-fans der ute.

Et annet alternativ er at “Abe” skal markedsføre The Oddbox som vi har ventet lenge på nå. Dette er en samlepakke av alle Oddworld-spillene som skulle vært sluppet til Steam tidligere i år, men som selvfølgelig ble forsinket.

Personlig håper jeg på begge deler. For det er vel ikke noe galt med å ville ha både i pose og sekk, er det vel det? Jeg venter i spenning, samt en smule skepsis, på et gjensyn med Abe og hans fabelaktige univers.

Hvilket av spillene i Oddworld-serien er din favoritt? Filmpolitiet vil ha din kommentar!