Som sikkert mange har fått med seg, er det ikke lenger Edward Norton som skal spille den grønne sinnataggen i oppfølgeren til The Incredible Hulk.

LES OGSÅ: Anmeldelsen av The Incredible Hulk.

Penger var ikke grunnen til at Norton mistet rollen som Bruce Banner i The Avengers. Studiosjefen i Marvel, Kevin Feige, har uttalt at de ville ha en skuespiller som var mer kreativ og samarbeidsvillig enn Norton.

«Ha,ha,ha, what the f***?!» – Var derfor min reaksjon da jeg leste på chud.com i går at Joaquin Phoenix har blitt spurt om å spille Bruce Banner. Det er ingen tvil om at denne fyren er kreativ, men samarbeidsvillig er vel å ta litt hardt i?

Phoenix har ikke spilt i film siden 2008 da han var med i den romantiske dramafilmen Two Lovers.

I November samme år fortalte han at han ville legge opp som skuespiller. Grunnen var at han ville satse på en karriere som musiker isteden.

Se Phoenix sin merkelige avsløring her.

Ræva rapp

Da jeg hørte om dette første gang tenkte jeg straks på Phoenix sin opptreden i Walk The Line. Jeg fant ut at jo, han er jo faktisk flink, han kan gjøre en god karriere innen musikk!

Det var før jeg hørte at Phoenix ville satse på hip hop, ikke country, eller indie-folkrock slik jeg hadde forestilt meg.

Etter denne opptredenen, var det i hvertfall klart at Phoenix ikke har et talent innen rap:

Bare tull

Så kommer spørsmålet som mange har stilt seg – er Joaquin Phoenix blitt gal, eller driver han gjøn med oss? Gjennom hele denne bisarre perioden har Phoenix blitt fulgt av et kamerateam som visstnok skulle dokumentere overgangen hans fra film til musikk.

Mange tror derfor at Phoenix sin underlige oppførsel kun er en eneste stor spøk, og at han slett ikke lager en dokumentar, men en tulle-dokumentar, en såkalt «mockumentary».

I mai i år begynte visningen av I’m Still Here: The Lost Year of Joaquin Phoenix for potensielle kjøpere. Filmen viser en obskøn Phoenix som blant annet sniffer kokain, bestiller horer og har oralsex.

Ifølge LA Times er de potensielle distributørene fortsatt usikre på om dokumentaren er en spøk eller ikke, selv etter å ha sett filmen.

Phoenix har ikke alltid sett ut som "the dude". Her er han på filmfestivalen i cannes i 2007. (AP Photo/Jeff Christensen)

Ustabil eller genial?

Så er Joaquin Phoenix gått fullstendig av skaftet, eller kødder han med oss? Selv heller jeg mot en blanding av de to alternativene.

Jeg tror at den såkalte hip hop-karrieren var ment som en spøk og at I’m Still Here er en tulle-dokumentar. Likevel tyder det meste på at Phoenix er så ustabil som det går an å bli.

Hvis alt viser seg å være tull og Phoenix har drevet et kontinuerlig skuespill i siden 2008, så er han den beste skuespilleren som noensinne har levd.

Han har riktignok vært fabelaktig i samtlige av filmene han har spilt i, men er han virkelig så god? I februar 2009 var Phoenix hos David Letterman og gjorde et av de mest surrealistiske intervjuene jeg noensinne har sett. Phoenix virker fullstendig fjern.

Se hele intervjuet her.

På meg så virker det som om Phoenix har havnet på ruskjøret. Kanskje han er fast bestemt på å gå en tidlig død i møte, slik som storebroren River gjorde etter en overdose i 1993.

Uansett hva som er rett, så har jeg vanskelig for å se for meg Joaquin Phoenix i rollen som Bruce Banner, men jeg har heller ingen gode forslag på hvem som burde få rollen.

Hva mener du? Er Phoenix mannen for Hulken, eller har du noen andre forslag? Legg igjen en kommentar!