3D-teknologien vil i løpet av de kommende årene bli vanlig både på film, spill og tv. Tidligere har det vært Sony og Playstation 3 som har ligget i front innen 3D og spill, men med den nye Nintedo 3DS har det japanske spillselskapet også kastet seg inn i frontlinjene.

Sett i ren maskinkraft er dagens Nintendo Wii-konsoll underlegen både Xbox 360 og Playstation 3, dermed har det lenge vært ventet en ny og kraftigere spillkonsoll fra selskapet.

Nå har sjefen for Nintendo, Satoru Iwata, fortalt at planene til Nintendo er å lage en slik konsoll, men noen tidsplan vil han ikke gå inn på.

– Å gå inn i 3D-verdenen vil ta tid, siden det vil ta tid før 3D-tver er å finne i alle hus.

Dermed er det fortsatt usikkert når vi kan vente oss en «Wii 3D-konsoll» fra Nintendo.

LES: Her er Nintendo 3DS

Normalt om et par år?

Og akkurat der peker nok Nintendo-sjefen på det jeg tror vil være den største hindringa.

Hvor mange kjøper seg en ny flatskjerm bare for å få se 3D?

De siste åra har salget av flatskjermer gått i taket, nesten alle har det. Kommer folk til å gå mann av huse for å bytte ut sin relativt nye og fine flatskjerm? Neppe.

Så lenge du må ha på briller, spår jeg at 3D kommer til å bruke lang tid inn på hjemmemarkedet.

LES: Sony satser alt på 3D

Starcraft 2. (Foto: Blizzard)
Intergalatisk stjernekrig i 3D? Ja, takk. (Foto: Blizzard)
Starcraft 2 i 3D

Innen PC-spilling tror jeg kanskje utviklingen vil gå fortere, der er nemlig 3D-teknologien tilgjengelig i dag. Og de som spiller aktivt på PC, kan være mer tilbøyelige til å skaffe seg det nye skjermkortet og den nye skjermen som trengs.

– Vi lanserer 3D-støtte i det første månedene etter spillet er kommet på markedet, for de med Nvidia-grafikkort og skjermen som støtter 3D, fortalte production director Chris Sigaty hos Blizzard til IGN.

Innen et års tid vil 3D-teknologien være over oss, spørsmålet er om vi som forbrukere kommer til å kjøpe oss utstyret som trengs.

Skal du kjøpe deg 3D-tv?