Dette har vi venta lenge på! Endelig en fullstendig Disney-produsert animasjonsfilm med prinser, prinsesser og mye humor. Det er riktignok ikke så lenge siden Prinsessen og Frosken kom, men vi håper at Tangled blir en tegnefilm i en litt annen klasse.

Tangled handler om den velkjente prinsessa Rapunzel som sitter fanget i et tårn, eller som de sier i traileren “Grounded like, forever”. Når kjekkasen og banditten Flynn Rider gjemmer seg i tårnet hennes tar hun ham som gissel og får ham til å hjelpe henne å rømme. Sammen med Flynns hest og Rapunzels kamelon legger de ut på et fartsfyllt eventyr, som forhåpentligvis blir like underholdende som Disney har potensiale til å vise oss.

Prinsen setter på seg sjarm-fjeset for å komme seg unna ei knipe. (Foto Stills fra trailer/Walt Disney)
Prinsen setter på seg sjarm-fjeset for å komme seg unna ei knipe. (Foto Stills fra trailer/Walt Disney)
100% Disney

Animasjonen ser fantastisk ut, og det samme gjør figurene. Det er så godt å se skikkelige Disney-trekk i prinsen og prinsessa som utgjør hovedrollene i denne filmen. Ekstra moro er det jo at denne prinsessa tydeligvis ikke er en pyse, ettersom hun gir banditten Flynn en real omgang første gang de møtes.

Farlig frosk

Humoren er også på plass, og kanskje er dette blitt enda viktigere for Disney enn før? Trailerne ser i hvert fall ut til å fokusere mer på humoren enn dramaet i filmene, uten at dette nødvendigvis er negativt. Jeg sitter enda og humrer av kamelonen som sitter på prinsessas skulder og gir tegn om at hun bør gi prinsen juling etter han har prøvd å sjarmere seg ut av knipa si.

Denne karen har ikke mye til overs for banditten Flynn...(Foto: Stills fra trailer/Walt Disney)
Denne frosken har ikke mye til overs for prinsen...(Foto: Stills fra trailer/Walt Disney)


Tangled har premiere i november i år i USA, så vi må nok dra frem ventebuksene i en stund til før vi får kose oss med Disneys nyeste eventyr. I mellomtiden kan du kose deg med traileren!