Snart skal vi nok en gang få et gjensyn med vår rare venn Rayman. Ubisoft melder at første episode av spillet Rayman Origins kommer til jul i år. Spillet blir tilgjengelig på Xbox Live og Playstation Network.

Sist vi så Rayman var i 2006 da spillet Rayman Raving Rabbits kom ut.

Rayman Origins blir imidlertid et etterlengtet gjensyn med Rayman i 2D, noe vi ikke har sett på de stasjonære konsollene siden det første spillet kom ut i 1995.

Det nye spillet er delt opp i episoder. Den første kommer som sagt til jul, mens resten vil bli gitt ut i 2011. I Rayman Origins går vi tilbake til røttene, og blir fortalt historien om Rayman før han ble den helten vi kjenner så godt.

Rayman har fått følge av sin gode venn Globox og ut ifra det jeg har forstått, så virker det som om vi får co-op-modus med de to figurene. Det ville i så fall vært veldig gøy!

Jeg må si jeg liker det jeg ser i traileren for spillet. Jeg liker godt den tegneserieaktige grafikken og humoren i spillet. Det vi får se av gameplayet ser lovende ut. Det er godt å se Rayman tilbake i et sideskrollende 2D-spill!

Som Ringenes Herre-fan må jeg også nevne at jeg elsket trailerens parodi på Cate Blanchett sin fortellerstemme fra Lord Of The Rings-filmene. Kjempegøy!

To gode venner i Rayman Origins. (Foto: Ubisoft)

Et fargerikt univers

Jeg har mange gode minner fra Rayman i barndommen. Da vi fikk spillet i 1996 ble det raskt populært hjemme i pc-stua hos meg. Nok en gang satt jeg og mine brødre klistret til dataskjermen mens vi byttet på å spille.

Rayman er en artig liten fyr, som visstnok er en blanding av menneske og squash. Lemmene på kroppen hans henger ikke sammen, noe som gjør ham svært fleksibel, for å si det mildt.

Denne snodige fyren tok oss med til et fargerikt og spennende univers. Her var det mange underlige figurer og vesener jeg aldri hadde sett maken til.

Spillet var et 2D-spill, med varierte brett som hadde høy underholdningsfaktor. Rayman hadde forskjellige egenskaper som gjorde at spillopplevelsen ble variert og gøyal.

Jeg glemmer aldri da jeg spilte Rayman for første gang. Klikk på bildet for å se video fra spillet:

Rayman er et fargerikt og artig spill! (Foto: Ubisoft)