Eventyret om Aslan, Caspian og Pevensie-søsknene fortsetter. Legenden om Narnia – Reisen til det ytterste hav har kinopremiere 26. desember i år. Her ser du traileren for filmen!

Jeg synes traileren for Legenden om Narnia – Reisen til det ytterste hav fanger stemningen fra boken veldig godt. Jeg håper virkelig filmen klarer det samme!

Som de fleste sikkert vet er Narnia-filmene basert på bøkene med samme navn. De første ordentlige bøkene moren min leste for meg da jeg var liten var nettopp disse bøkene. Jeg glemmer aldri første gang vi leste den første boken, Drømmen om Narnia, sammen.

Ordene på siden tok oss med inn i et fantastisk univers som trollbandt oss fullstendig. Vi klarte ikke å legge boken fra oss, hverken mamma eller jeg.

Herlig tv-serie

Da BBC adapterte Løven, heksa og klesskapet for tv, var jeg omtrent tre år. Deretter fulgte tv-serier av bok to til fire på løpende bånd. Disse miniseriene var favoritter over alt jeg hadde sett på film eller tv.

Jeg var like glad hver gang NRK sendte seriene til jul og påske. Jeg må faktisk innrømme at jeg fortsatt ser dem når de går på tv!

Aslan ser kanskje litt mer realistisk ut i de nye filmene enn i BBC sin versjon av bøkene. Han var likevel helt fantastisk synes nå jeg! Klikk på bildet for å se starten på den gamle BBC-serien.

Aslan i BBC sin versjon av Narnia. (Foto: BBC)
Ekstra spent!

Hvis jeg måtte velge en favoritt blant se syv Narnia-bøkene, som jeg er veldig glad i, så ville det vært Reisen til det ytterste hav. Jeg er derfor ekstra spent på hvordan denne filmen kommer til å bli.

Da film nummer to i serien, Legenden om Narnia – Prins Caspian kom ut, fikk den terningkast fire av Birger. Jeg håper Reisen til det ytterste hav blir enda bedre!

For de som er interessert i bøkene – Krønikene om Narnia er skrevet av C. S. Lewis og består av syv bøker. Boken som tradisjonelt sett leses som den første i serien, nemlig Drømmen om Narnia, ble skrevet som nummer seks. Det er likevel Drømmen om Narnia som er den første i historielinjen i fortellingen.

Hva er ditt forhold til Narnia? Filmpolitiet vil vite hva du mener, så legg igjen en kommentar!