– De forstår ikke at «Avatar» ble skrevet for 3D-formatet, og tror at de kan oppnå samme resultat i løpet av noen uker, selv om vi brukte flere år. De kommer til å lansere et underlegent produkt.

Det fortalte James Cameron til nettstedet Totalfilm.com for en tid tilbake i forbindelse med lanseringen av filmen Clash of the Titans, og jeg var hjertens enig med han.

LES: – Dårlig underholdning i stor skala

Nå har tydeligvis Avatar-regissøren ombestemt seg for i 2012 vil han gi ut Titanic i 3D, skriver NTB. Det blir akkurat på hundreårsdagen for da skipet faktisk sank.

LES: – En triumf

Titanic. (Foto: SF Norge)
"I belive I can flyyyyyyyy". (Foto: SF Norge)
Pengemaskin

Dramaet fikk i sin tid 11 Oscar-priser (!), og var den mest innbringende filmen noensinne helt til Cameron slo sin egen rekord med «Avatar» i fjor.

Og det er nok litt av grunnen til at Cameron har kastet prinsippene, for i Hollywood er det som kjent pengene som styrer veien fremover.

Jeg håper de gjør en ordentelig jobb med Titanic, for 3D-effekter kan ofte gjøre filmen verre om det ikke er gjort bra nok.

(P.S. Sjekk den amerikanske filmanmelderen Roger Eberts omtale av The Last Airbender, som også har fått lagt på 3D-effekter i etterkant)

NTB/NRK