Hopp til innhold

Mad Men beste tv-drama igjen

Mad Men fekk Emmy-pris for beste dramaserie for tredje år på rad.

For tredje år på rad vann tv-serien Mad Men, om reklamebransjen i New York på 1960-talet, prisen for beste dramaserie. Totalt fekk den kritikarroste Mad Men fire Emmy-prisar, som er tv-bransjens svar på Oscar-prisane.

– Det var heilt uventa. Kvaliteten på dei nominerte dette året var fantastisk, sa Jon Hamm, som speler Donald Draper i Mad Men.

Under Emmy-showet i natt var det berre prisane i hovudkategoriane for beste seriar og beste skodespelarar som vart delte ut. Prisane i dei andre kategoriane vart delte ut 21. august.

The Pacific

Tom Hanks tek imot prisen for The Pacific som beste miniserie.

Foto: LUCY NICHOLSON / Reuters

Ikkje uventa stakk miniserien The Pacific av med prisen for beste mini-serie under Emmy-prisshowet. Heile åtte prisar vart det til serien totalt, som på førehand var nominert i 24 klasser . Denne serien kjem på NRK til vinteren.

Claire Danes

Claire Danes fekk Emmy for innsatsen i Temple Grandin.

Foto: Chris Pizzello / Ap

TV-filmen Temple Grandin vann fem prisar i natt, og i tillegg to prisar 21. august. Claire Danes fekk prisen for kvinnelege hovudrolle i ein film, for innsatsen som den autistiske kvinna som revolusjonerte behandlinga av dyr på ranchar og slakteri.

Modern Family overtok komitrona

Komiserien Glee var også ein av førehandsfavorittane med 19 nominasjonar. Av desse fekk dei to prisar i natt og i alt fire prisar.

Det var likevel komiserien Modern Family som stakk av med den gjevaste prisen, for beste komiserie. Samla fekk serien heile sju prisar.

Edie Falco vann sin første Emmy for ei komirolle i år. Det var rolla som den pilleknaskande sjukepleiaraen i komedien Nurse Jackie som sikra henne prisen.

I tillegg til prisane kunstnarisk innsats fekk skodespelar George Clooney ein spesialpris for sin humanitære innsats. Han leidde tv-innsamlinga Hope for Haiti Now for dei jordskjelvråka innbyggjarane på Haiti i januar.

Emmy-prisane 2010

Program

21.aug

29.aug

Totalt

The Pacific

7

1

8

Temple Grandin

2

5

7

Modern Family

3

3

6

Disney Prep & Landing

4

-

4

Glee

2

2

4

Mad Men

2

2

4

Saturday Night Live

3

-

3

The 25th Anniversary Rock And Roll Hall Of
Fame Concert

3

-

3

Vancouver 2010 Olympic Winter Games
Opening Ceremony

2

1

3

24

2

-

2

63rd Annual Tony Awards

1

1

2

Breaking Bad

-

2

2

CSI: Crime Scene Investigation

 2

2

Dancing With The Stars

 2

Dexter 

 1

Generator Rex

2

-

2

Nurse Jackie

1

1

2

Return To Cranford (Masterpiece)

2

-

2

So You Think You Can Dance

2

-

2

Survivor

2

-

2

The National Parks: America’s Best Idea

2

-

2

The Simpsons

2

-

2

The Tudors

2

-

2

You Don’t Know Jack

-

2

2

Ekspander/minimer faktaboks

Kulturstrøm

  • Sangtekster har blitt enklere, mer repeterende, aggressive og selvopptatte

    Et team av europeiske forskere har analyserte ordene i mer enn 12.000 engelskspråklige sanger, på tvers av sjangrene rap, country, pop, R&B og rock fra 1980 til 2020.

    Ifølge studien, som ble publiser torsdag, har sangtekster blitt enklere og mer repeterende. Tekstene har også blitt mer aggressive og selvopptatte i løpet av de siste 40 årene, skriver The Guardian.

    En av forskerne bak studien, Eva Zangerle, understreker at sangtekster kan være et «speil av samfunnet», som gjenspeiler hvordan en kulturs verdier, følelser og opptatthet endrer seg over tid. Studien trakk ikke frem hvilke artister funnene gjaldt.

    Sangtekster
    Foto: AP
  • Harvard fjerner bokomslag laget av menneskehud

    Prestisjeuniversitetet Harvard sier de har fjernet menneskehud fra innbindingen av en bok de har hatt i ett av bibliotekene sine i over 90 år.

    I 2014 ble det oppdaget at en bok var bundet inn med huden til en død kvinne.

    Harvard, som regnes som det eldste universitetet i USA, har tidligere utnyttet interessen rundt bokens morbide historie. Da det ble oppdaget at det var brukt menneskehud i innbindingen ble det omtalt som «gode nyheter for både tilhengere av innbinding med menneskehud, bokfantaster og kannibaler». I et blogginnlegg samme år skrev Harvard at praksisen med å binde bøker i menneskehud tidligere hadde vært forholdsvis vanlig.

    (NTB)