Reisebrev del 3 – onsdag 18. august – kveld

GamesCom – europas største spillmesse – Köln i Tyskland

Heisann alle sammen,

I dag hadde vi den første store intervjudagen. Noe som betød mye løping, svetting og filming.

En av de største intervjuene i dag var sjefen for Sony sin underholdningsavdeling i Europa, Andrew House. Og som jeg lovte, jeg stilte tre spørsmål fra dere – våre kjære brukere.

Videoen kan du se om du trykker på bildet helt øverst i denne saken.

Ellers i dag har vi fått vite at Gran Turismo 5 ikke er ferdig enda, men sjefen Kazunori Yamaguchi lovte at spillet faktisk kom ut den 3. november. I morgen kveld kommer en sniktitt og rapport fra våre inntrykk av det kommende racingspillet.

I rommet under presentasjonen av spillet satt det også 6 – 7 italienske spilljournalister. Høylytte diskusjoner om nye funksjoner (mens den vevre foredragsholderen snakket) og mobiltelefoner som ringte i et sett er stikkord for deres oppførsel. Kulturrelativisme til side, det var ganske interessant å se verdens mest høflige folkeslag (japanere) møte en litt annen europeisk kultur – resultatet ble i alle fall en meget fornærmet japansk spilldesigner.

Se bildene: Motorporno fra Sony

Vi har også lekt litt med Little Big Planet 2, og jeg må innrømme at jeg er storveis imponert over den store friheten du får til å skape egne spill. Du skal jaggu få et fin fin video av hele møtet, og se hvordan det hele fungerer også i neste uke (vi trenger litt tid til å redigere alle intervjuene vi får gjort).

Stop! Hammer-bilde-serie-time!

GamesCom 2010 - Nintendo 3DS m/ Rune. (Foto: NRK / Martin Aas)
1. Seriøs journalist prøver Nintendo 3DS.

GamesCom 2010 - Nintendo 3DS m/ Rune. (Foto: NRK / Martin Aas)
2. - Jøss, er det noe gærent med øya mine?

GamesCom 2010 - Nintendo 3DS m/ Rune. (Foto: NRK / Martin Aas)
3. - Nei, det er ganske så fint! Eller, wOOOOOt mener jeg.

GamesCom 2010 - Nintendo 3DS m/ Rune. (Foto: NRK / Martin Aas)
4. - Dette er liksom 3D, uten briller lizzom!

GamesCom 2010 - Nintendo 3DS m/ Rune. (Foto: NRK / Martin Aas)
5. Okei, jeg ble ganske imponert over Nintendo 3DS altså. Fanboi anyone? (Alle foto: NRK / Martin Aas)

Sist med ikke minst, endelig fikk jeg hendene mine på en Nintendo 3DS (nei, jeg var dessverre ikke på E3 i år). Den nye håndholdte konsollen vises ikke til publikum under årets messe, men bak lukkede dører fikk jeg spille flere spill og se flere demoer.

LES: Her er Nintendo 3DS

Jeg følte meg virkelig som et barn igjen med 3DS’en mellom henda, jeg tror nok bildet til høyre her sier mer enn jeg behøver å skrive.

Dessverre fikk vi ikke lov til å filme eller intervjue noen angående dette, så dere får ta mitt ord på at 3D-effekten (uten briller) er ganske utrolig.

Vi fikk heller ikke lov til å ta bilde av konsollen mens den stod på (!), så derfor holder jeg en litt livløs 3DS i henda.

Okei, nok chit-chat fra min side. I morgen kommer det med andre ord mer skriverier om Gran Turismo 5, og vi har en helt liste med nye intervjuer.

Les: Reisebrev del 1 – seminar, gjesp og geek-army

Les: Reisebrev del 2 – Resistance 3-trailer og Rune shakes his moneymaker!

Nå over til dagens høydepunkt – nemlig sjefen for SCEE, Sonys underholdningsavdeling i Europa, Andrew House svarer Filmpolitiets brukere. Videoene finner dere rett under her.

Hilsen Rune (og Martin)

Dette spurte leserne om

Under finner dere de tre utvalgte spørsmålene, fra tre utvalgte brukere. Alle får en overraskelse i posten som takk for hjelpa – send adresse og t-skjorte størrelse (suprise!) fra samme adresse du var registert med i kommentarfeltet.

– Martin (ikke kameramannen min altså) spurte: «Er det tekniske årsaker til PS2-spill ikke støttes, eller vil Sony bare ikke gi PS3-eiere muligheten til å spille PS2 spill?»

– Strandli spurte: «Hvordan skal dere sikre at Move blir en suksess? Kontrollerne er dyre, og ikke alle spill støtter dem, vil det lide samme skjebne som EyeToy, hvor det var stor støtte i starten, men “døde ut” ikke lenge etter? Hvis Move blir en suksess, vil dere da bruke disse kontrollere som standard-kontrollere til fremtidige konsoller?»

Anders V spurte: «Mr. House, do you have some prediction on where the gaming industry will be in ten years?»

Sjekk videoen helt i toppen for svaret, og legg igjen en kommentar om hva du syns om responsen hans.