Ferierende nordmenn i Praha kan kanskje spotte agent Ethan Hunt susende over Karlsbroen i løpet av det kommende året. Det ser nemlig ut til at store deler av Mission: Impossible IV skal spilles inn i den tsjekkiske hovedstaden.

Det blir i så fall et gjensyn for Tom Cruise. Også den første Mission: Impossible fra 1996 ble delvist innspilt der.

Animert regissør

Det tsjekkiske nettstedet Tyden.cz melder at regissør Brad Bird kommer til Praha i neste uke for å lete etter innspillingssteder.

Dette blir hans første live action-prosjekt, etter de animerte filmene The Iron Giant, The Incredibles og Rattatouille.

(Les Filmpolitiets anmeldelse av Rattatouille!)

Han blir dermed den fjerde regissøren i serien, etter at Brian De Palma satte det hele i gang i 1996, John Woo gjorde toeren i 2000, mens J.J. Abrams sto for treeren i 2006. Abrams har også skrevet manus til fireren, sammen med Tom Cruise.

Gamle kjenninger

Handlingen i Mission: Impossible IV er ukjent, men vi vet at Ving Rhames skal gjenta sin rolle som Luther Stickell fra de tre første filmene, og at Simon Pegg er i forhandlinger om å spille Benji Dunn, som vi først møtte i treeren.

(Saken fortsetter under bildet)

Tom Cruise, Ving Rhames og Simon Pegg i Mission: Impossible III. (Foto: United International Pictures)
Tom Cruise, Ving Rhames og Simon Pegg i Mission: Impossible III. (Foto: United International Pictures)

Det er også kjent at Tom Cruise har godtatt et realt lønnskutt for å få produksjonen på beina, men han kan fremdeles tjene godt på bonuser, dersom filmen skulle bli en suksess.

Kan Cruise levere?

Cruise kan trenge en kinohit nå, etter at Knight & Day ikke ble den storsuksessen man hadde håpet på.

(Les Filmpolitiets anmeldelse av Knight & Day!)

Har han fremdeles det som skal til? Ha folk glemt medias råkjør mot ham? Har bråket rundt hans engasjement i Scientologikirken lagt seg?

Vi får se. Jeg gir blaffen i Cruises privatliv. For meg teller kun det han er i stand til å prestere på kinolerettet, og jeg har alltid ment at Cruise er sterkt undervurdert som skuespiller.

Se bare på hans versatilitet i for eksempel Rain Man, Født 4. juli, Magnolia og Tropic Thunder. Og Top Gun gir meg fremdeles lyst til å spille for det andre laget!

Mission: Impossible IV får norgespremiere 16. desember 2011, i følge United International Pictures Norway.

Hva mener du om Tom Cruise? Gleder du deg til M:I-IV? Kommentér i feltet under!