Med den nye independent-filmen Ironclad står regissør Jonathan English klar med blodbøttene og rustningene, for han har laget film om de blodige omstendighetene rundt undertegningen av Magna Carta.

Fersk regissør

Ironclad er den første storfilmen fra Jonathan English. Tidligere har han regissert filmene Nailing Vienna og Minotaur, filmer som jeg hverken har hørt om eller sett, så English er i hvert fall en noe ukjent fyr for meg.

Besøk hjemmesiden til IronClad her!

Dette er et absurd stort sverd. Jo mindre budsjett jo større sverd? (Foto: Empire Online)
Dette er et absurd stort sverd. Jo mindre budsjett jo større sverd? (Foto: Empire Online)
Ny sjanger

Ironclad er en film med relativt lavt budjsett på 25 millioner dollar, og filmen har lenge slitt med å få finansieringen på plass. Til sammenligning hadde Braveheart et tre ganger større budsjett hvis man regner i 2010-dollar.

Men en kan da vel være gira likevel? Kanskje Ironclad starter en trend på linje med lavbudsjetts zombie-slashere? Kanskje det nye blir lavbudjsetts episke historiefilmer?

Konger og modige helter

Filmen tar utgangspunkt i historiske hendelser, og forteller en historie som sålangt ikke har fått en egen film. Vi er i år 1215 og de engelske baronene har tvunget Kong Johan til å underskrive Magna Carta. Etter noen måneder går kongen tilbake på sitt ord, og samler en hær av menn for få tilbake den makten han én gang hadde over folket og baronene.

Det finnes selvfølgelig helter Ironclad. De befinner seg på borgen Rochester, hvor de kjemper for frihet og rettferdiget, og for at kongen skal regjere i samsvar med Magna Carta-dokumentet.

Opprørerne spilles av blant annet James Purefoy,(Rome) Jason Flemyng (Clash of the Titans), Kate Mara, Brian Cox (X-men 2), Aneuring Barnard, og Mackenzie Cook (Pirates of the Carribbean-filmene) Kong Johan spilles av Paul Giamatti (Illusjonisten)

Sjekk ut den foreløpige traileren her!

Når det er blod allerede på filmplakaten vet man i hvert fall hva man får. (Foto:http://ironclad-movie-trailer.blogspot.com/)
Når det er blod allerede på filmplakaten vet man i hvert fall hva man får. (Foto:http://ironclad-movie-trailer.blogspot.com/)

Kjente fjes

James Purefoy er et av navnene jeg kjenner godt igjen etter hans opptreden i den fantastiske tv-serien Rome. Paul Giamatti er også et kjent navn, som har hatt mange forskjellige roller i både store og små filmer. Jeg husker ham best fra Illusjonisten, hvor han spilte inspektor Uhl, og fra Shoot ’em Up hvor han spilte leiemorderen Hertz.

Jeg merker jeg er litt nysgjerrig på hvordan man lager en god historisk actionfilm på et lavt budsjett. Vi får håpe på godt manusarbeid, og interessante karakterer. Ellers vet jeg ikke helt hva som skal være vitsen med å se Ironclad. – Uansett hvor langt blodet flyter eller hvor store sverdene er.

Hva tror dere?