Jeg er helt sikkert ikke alene når jeg sier at Brødrene Dal er noe av det jeg husker best av det som gikk på tv i barndommen. Det var alltid like gøy når Gaus, Roms og Brumund var ute på nye eventyr.

På fredag hadde Brødrene Dal og vikingsverdets forbannelse premiere på norske kinoer. Dessverre ble ikke filmen den flotte avslutningen vi hadde håpet på.

Filmpolitiets Birger Vestmo sa i sin anmeldelse av filmen at den aldri burde vært laget. Brødrene Dal og vikingsverdets forbannelse er laget fra filmmateriale fra et teaterstykke, og Birger mener det ikke var godt nok:

– Dette er altså filmet teater, og det fungerer ikke like godt på kino som det kanskje gjorde på scene. Riktignok er bildene frisket opp med nye digitale effekter her og der, men de originale opptakene er rett og slett ikke av god nok teknisk kvalitet. De var da heller aldri ment for kino.

[audio:https://p3.no/filmpolitiet/wp-content/uploads/2010/09/Intervju-med-Knut-Lystad-og-Lars-Mjøen.mp3|titles=Torfinn intervjuer Lystad og Mjøen for Filmpolitiet]

Heldigvis kan vi fortsatt kose oss med de gode gamle opptakene av Brødrene Dal. Professos Drøvels hemmelighet, Spektralsteinene og Legenden om Atlant-is var store favoritter da jeg var liten. Personlig var jeg mest glad i Brødrene dal og spektralsteinene.

Trykk på bildet under eller øverst i saken for å se første del av Legenden om Atlant-is. De øvrige 11 episodene ligger her.

Brødrene Dal og legenden om Atlant-is (Foto: NRK)

Trykk på bildet for å Trond Kirkvaags glimrende Hitlerparodi i Spektralsteinene.

Brødrene Dal og Spektralsteinene (Foto: NRK)

Trykk på bildet for å se en overraskende skummel Dracula i Professor Drøvels hemmelighet.

Brødrene Dal og Professor Drøvels hemmelighet (Foto: NRK)

Skulle du få helt vanvittig sug etter å ha sett disse klippene, kan du kjøpe alt av Brødrene Dal på DVD i NRKbutikken på nett!

Les også: Birger Vestmos anmeldelse av Brødrene Dal og vikingsverdets forbannelse.