Gullløve-vinner Sofia Coppola er igjen aktuell, og denne gangen med filmen Somewhere som fikk Gullløven under filmfestivalen i Venezia.

Filmbonanza møtte henne for å snakke om filmen som virker ganske så lik hennes eget liv.

– Jeg tror jeg har noe av meg selv i begge karakterene i filmen. Da jeg skrev delen om de eventyrene som de to har sammen, så kommer jo det fra mine minner og eventyr fra da jeg var liten og fikk reise rundt med pappa til steder som man som barn ellers ikke hadde fått oppleve, sier Coppola.

Se også: Filmbonanza i NRK nett-tv

Friske fjes

Somewhere handler om en filmstjerne som lever hardt og heftig helt til den dagen hans 11 år gamle datter dukker opp og vrir på tilværelsen. Datteren spilles av Elle Fanning, som vi tidligere har sett i filmer som Deja Vu og The Curious Life of Benjamin Button. Hovedrollen spilles av Stephen Dorff, som tidligere har vært å se i Blade og Public Enemies.

Se traileren til Somewhere her!

Gambling og Castro

Sofia Coppola har regissert filmer som Lost in Translation , The Virgin Suicides, og Marie Antoinette. Som datter av Gudfaren-regissør Francis Ford Coppola er det klart at oppveksten ikke blir helt som den andre barn opplever.

– Faren min var alltid full av eventyr. Jeg husker vi fløy i helikopter til Disneyland, og vi dro til Cuba og møtte Fidel Castro. Den delen i filmen hvor han lærer datteren sin å spille med terninger på casino er også noe jeg husker fra min egen barndom, sier Coppola.

Sofia Coppola er både regissør, manusforfatter, skuespiller, og har også vært modell. Her for Louis Vuitton sammen med pappa Francis. (Foto: Louis Vuitton)
Sofia Coppola er både regissør, manusforfatter, skuespiller, og har også vært modell. Her for Louis Vuitton sammen med pappa Francis. (Foto: Louis Vuitton)

Jordnær stjernedatter

Sofia tredte inn i filmbransjen svært tidlig, og spilte i sin første film som spedbarn. Hun var nemlig med i to av de tre Gudfaren-filmene. Først som baby, og deretter som Mary Corleone i Gudfaren del III. Det er ingen tvil om at livet som regissørdatter har vært spennende, men Coppola mener at Somewhere tar for seg problemstillinger som alle kan forstå.

– Jeg tror alle kan forholde seg til det filmen handler om. Det handler jo hvilke veier du skal ta i livet. At han er filmstjerne er jo ikke så viktig, men det er jo morsommere når det er satt i denne verden. Men det handler mer om det som denne fyren sliter med på det bestemte tidspunktet i livet hans, sier Sofia Coppola.

Se Filmbonanza i kveld kl 21.30 på NRK2