– For meg så er skuespill som terapi. Når var det du skrek høyt foran femti mennesker og slo neven din i veggen sist? Det nærmeste jeg noensinne har kommet til meditasjon og spirituell transcendens er å være noen andre for en dag og gå ut av sitt eget hode.

– Jeg begynte i denne bransjen fordi jeg var lei av å være blakk, det hadde ingenting med skuespill å gjøre. Jeg brydde meg ikke om skuespill, jeg ville bare ikke være blakk lenger.

Faren var narkolanger

Skuespiller Shia LaBeouf kommer fra fattige kår. Derfor var det en spesiell opplevelse for ham å spille i oppfølgeren til den ultimate filmen om penger og griskhet – Wall Street.

Filmbonanzas Vegard Larsen møtte Shia LaBeouf for å snakke om Wall Street: Money Never Sleeps, som har premiere 24. september. Intervjuet ser du eksklusivt på Filmpolitiet.

Se intervjuet med Shia LaBeouf i toppen av saken!

Forandret filmen ditt syn på penger?

– Ja, helt klart. Jeg brydde meg ikke så mye om penger tidligere. Jeg hadde jo ingen da jeg først begynte i denne bransjen, jeg var fullstendig blakk. Faren min var en narkolanger og moren min solgte smykker i parken. Jeg mener, vi var skikkelig blakke!

– Jeg har utdannet meg selv i hva penger er og pengers historie. Penger gjør folk gale. Det er som med penger som med alt annet; det er ikke bra med for mye av det.

Shia La Beouf spiller Jake Moore i Wall Street: Money Never Sleeps. (Foto: Twentieth Century Fox Norway)

Gjorde du mye research for rollen?

– Jeg forberedte meg, delvis på grunn av Olivers (regissør Oliver Stone journ. anm.) ønsker, og delvis fordi jeg var redd! Jeg følte meg utklasset av disse skuespillerne. Jeg er han gutten fra Transformers og dette er Michael Douglas, Frank Langella, Josh Brolin, Susan Sarandon, Carey Mulligan, Eli Wallach – og det er rett og slett overveldende.

– Det blir for mye for meg, så den eneste måten jeg kunne klare å se Josh Brolin i øynene uten å smelte sammen på settet var å føle at jeg kunne mer enn ham. Så jeg måtte utdanne meg selv slik at jeg følte meg kompetent.

Shia LaBeouf er mest kjent for sin rolle i Transformers-filmene. Skuespilleren er glad for at han nå driver med noe annet.

– Jeg har vært med Steven Spielberg lenge nå, fem år med Spielberg-filmer. Når du ser på Spielbergs historie er den rollen med i hver eneste av filmene hans. Den er nesten et speilbilde av ham selv. Så i bunn og grunn har jeg spilt en ung Steven i fem år.

[nrkvideo videotype=»brightcove» videoid=»614140139001″ bildeurl=»https://p3.no/filmpolitiet/wp-content/uploads/2010/09/dogulasplakat.jpg»]

En ny Gordon

Filmbonanza har selvfølgelig også intervjuet den viktigste mannen i filmen, Michael Douglas.

Se intervjuet med Michael Douglas i videoen over.

I Wall Street spiller Douglas Gordon Gekko, en grisk og pengegal aksjemegler. Han forteller at han ikke har noen problemer med å spille roller som kjennetegnes av dårlige egenskaper.

– Når jeg går gjennom de syv dødssyndene er det fråtseri jeg vil holde meg unna, jeg har ikke lyst til å bli feit. Men grådighet og begjær tror jeg ville vært morsomt.

Måtte du finne Gordon inni deg selv igjen for denne filmen?

– Nei, det var annerledes denne gangen. Han er ikke lenger den mannen han var, med håret og alt det. Han har vært i fengsel, har ingen penger og han kan ikke drive handel. Datteren hans hater ham, han har mistet sønnen sin og han må starte på nytt fra bunnen av.

– Jeg tenkte at det var gøy at det var annerledes. Og selvfølgelig kommer folk til å være nysgjerrige på om han har lært leksa si, er blitt en snill fyr og om han har gjort en positiv forandring eller ikke. Hva har skjedd? Vi kunne spille på det i filmen, så det var bra.