Russel Crowe er ikke ukjent med slåssing på film. Enten det er som heroisk gladiator i Gladiator, bad-ass revolvermann i 3:10 to Yuma, eller som heftig bueskytter i Robin Hood – Russell Crowe har gjort det meste.

Crowe er en barsk fyr som passer inn i de fleste kampsituasjoner. Jeg ble imidlertid overrasket da jeg fikk høre om skuespillerens neste prosjekt.

Russell Crowe skal nemlig spille i kung fu-filmen The Man With the Iron Fist.

Russell Crowe var bad-ass i Gladiator. (Foto: United International Pictures)
Rapper regisserer

Ifølge Marc Malkin fra Eonline har filmens manusforfatter og regissør, hip hop-legenden RZA, avslørt at Crowe skal medvirke i filmen.

RZA er kjent som primus motor i hip hop-gruppen Wu-Tang Clan og har vært skuespiller og produsent for filmer tidligere.

RZA har blant annet spilt mot Russell Crowe i Ridley Scotts American Gangster. The Man With the Iron Fist er imidlertid den første filmen rapperen regisserer.

Rapperen har gått i lære hos Quentin Tarantino i flere år og er nå klar for sin regissørdebut.

RZA forteller at handlingen i filmen finner sted i Kina og at han selv skal spille en landsbysmed som lager våpen. Crowe sin rolle i filmen vil han ikke si så mye om.

– Jeg vil ikke avsløre for mye for dere, men Russell kommer til å bli den tøffeste fyren i verden.

– Den mannen er i  form til å slåss. Han kommer til å slå dere ut, sa RZA til Marc Malkin på MTV Video Music Awards sist helg.

Rar blanding

Hva i all verden (eller “wtf” som jeg egentlig tenkte), har Russell Crowe å gjøre i en kung fu-film? Jeg har store problemer med å se for meg den kompakte new zealenderen som grasiøs kung fu-utøver.

Sant nok, så vet vi jo ikke hvilken rolle Crowe har i filmen. Kanskje han ikke skal bedrive kung fu i det hele tatt? Eller kanskje filmen blir en kung fu-versjon av The Last Samurai satt i Kina?

Da får vi muligens se en alkoholisert Russell Crowe som går seg vill i Kina, blir reddet av en våpensmed, overkommer alkoholismen, lærer kung fu, for deretter å redde en liten landsby fra å bli undertrykt av det føydale regimet. Hvem vet, mulighetene er mange!

Og forstå meg rett, all ære til Russell Crowe hvis han klarer å transformere seg til en skikkelig kung fu-mester. Ingenting er bedre enn å bli positivt overrasket!

Jeg kommer i alle fall til å følge med i spenning på hvordan dette prosjektet utvikler seg.

South Park

Det er ikke bare på film Russell Crowe er kjent for å slåss. Iløpet av karrieren sin har han havnet i slåsskamper en rekke ganger.

I episode 84 av South Park fra 2002 harselerer serien med dette når Cartman, Stan, Kyle og Butters ser på “The Russell Crowe Show”.

Se det artige klippet fra episoden her!

Kung fu-rap

I utgangspunktet er det ikke bare Crowe sin medvirkning i filmen som kan høres litt rart ut. At en hip hop-legende fra New York skal regissere og spille i en kung fu-film kan virke merkelig med det første.

Wu-Tang Clan sin musikk har imidlertid alltid vært inspirert av kung fu-sjangeren. Gruppa er oppkalt etter filmen Shaolin and Wu Tang, en ikonisk kung fu-film fra 1981.

Navnet på det første albumet deres Enter The Wu-Tang (36 Chambers), er dessuten hentet fra filmen The 36th Chamber of Shaolin fra 1978. Skiva fikk et unikt lydbilde siden gruppa brukte lydklipp fra diverse kung-fu-filmer på albumet.

I låta “Bring Da Ruckus” fra Wu-Tang Clans første album hører vi lydklipp fra kung fu-filmene Shaolin and Wu Tang og Ten Tigers from Kwangtung. Hør den fete låta her: