I kveld går den første episoden av Filmbonanza på NRK2, og i kveldens program får et seerpanel lov å gi sin dom over førsteepisoden av HBOs storsatsing Boardwalk Empire, regissert av Martin Scorsese, som handler om forbudstida i USA. Den enormt påkostede serien handler altså om det mye omtalte spritforbudet The Volstead Act, som gjorde kreative menn mektige på folks konstante sprittørste.

Seerpanelet består av Katrine Angelica, Eivind, James, Christian, Ida og Cathrine.

Katrine Angelica liker volden Boardwalk Empire har å by på, og synes det er synd at vold er en såpass sjelden vare i tv-serier. «Hvis du liker gangstere, sex, drugs og rock n’ roll, er nok dette serien for deg».

Mer fra Filmbonanza: – Jeg liker Clooneys mørke sider

Christian reagerer umiddelbart på at Scorcese nok en gang koker suppe på mafiaspikeren, men tilgir alt når det blir så kulinarisk som det blir.

Ida synes serien best kan beskrives som «Gudfaren møter Baz Luhrmanns Mouling Rouge!«, og at førsteepisoden av Boardwalk Empire står til en sterk femmer. Kanskje sekser etterhvert.

Saken fortsetter under bildet.

Boardwalk Empire (Foto: HBO)
Steve Buscemi som Nucky Thompson

Cathrine kjenner lukten av mye krutt, mye teaterblod og mye plysj, og føler at hun har sett dette før. Det eneste som pirrer hennes nysgjerringhet, er «fantastiske Steve Buskemi. Eller Buskimi? Eller Buscemi

Christian slår følge på den, og mener «Buscemi leverer varene og setter standarden». James avslutter med: «Smugling og tommyguns – dette kan bli gøy».

Hva tror du om Boardwalk Empire? Legg inn din kommentar under.