Spoileradvarsel! Hvis du ikke har sett ferdig sesong 2 av Sons of Anarchy enda, stopp her. Slå deg bare til ro med at gårsdagens sesongåpning på FX lover innmari godt, ifølge de som har sett den.

Saken fortsetter under bildet.

Sons of Anarchy (Foto: FX)
Jax og Clay (Charlie Hunnam og Ron Perlman)

John Kubicek i BuddyTV skriver at alle intrigene fra sesong to er forsvunnet, og at Clay og Jax står skulder mot skulder sammen om å finne igjen Jax’ sønn, som ble kidnappet i avslutningen av sesong to. Videre skriver Kubicek at «The season 3 premiere of Sons of Anarchy is as good as the show has been, with intense action, family drama and an ending that will knock your socks off«.

Saken fortsetter under bildet.

Sons of Anarchy (Foto: FX)
Gemmas far, Nate. (Hal Holbrook)

Monstersandcritics legger vekt på Gemmas flukt fra agent Stahl, og hennes møte med moren og en alzheimerrammet far. Det hjerteskjærende øyeblikket der et voksent barn må sende en forelder til sykehjemmet spilles ut med all den skyld, smerte og hjelpeløshet en slik handling medfører for alle involverte, og Katey Sagal og Hal Holbrook gjør det med glans. Scenene med Sagal og Holbrook gir serien en pust i bakken fra de hyppige skuddvekslingene i klubben.

Saken fortsetter under bildet.

Sons of Anarchy (Foto: FX)
Gemma, spilt av Katey Sagal og faren.

April MacIntyre i Monstersandcritics fremhever også de komiske kvalitetene til raringen Tig, spilt av Kim Coates, som er med som Gemmas livvakt. Coates leverer komikk i sesong tre mens cameokongen Stephen King slenger innom som en slags «cleaner». De fornøyelige scenene med Coates og King veier godt opp i Sagals sorgtunge tur hjemom.

Saken fortsetter under bildet.

Sons of Anarchy (Foto: FX)
Tig, Gemma og renholderen. (Kim Coates, Katey Sagal og Stephen King)
Sons of Anarchy (Foto: FX)
Opie, spilt av Ryan Hurst.

MacIntyre fortsetter: «Opie (Ryan Hurst) Bobby (Mark Boone Junior) and Juice (Theo Rossi) are even more intriguing as SAMCRO players this season. Both Bobby and Juice are thinkers, more cerebral characters, but Opie is a sidewinder, very low key calm energy that belies a really dangerous streak in him. It’s always the quiet ones.
(…)
The makings are in place for one hell of a season
«.

Sons of Anarchy (Foto: FX)
Juice, spilt av Theo Rossi.

Hvor mye gleder vi oss? Jeg gleder meg vanvittig mye, og spesielt til å bli blåst sokkene av på slutten av episoden.

Les også min anmeldelse av Sons of Anarchy sesong to.