Om ti dager kommer Woody Allens siste film, You Will Meet A Tall Dark Stranger på kino. Og når Vegard i Filmbonanza møtte den hardtarbeidende regissøren i Cannes tidligere i år, spurte Vegard om han ikke snart skulle filme i Oslo.

Woody: Jeg har ingen planer om det, ingen fra Oslo har noensinne spurt meg om å filme i Oslo. Barcelona spurte meg, Frankrike, London, Stockholm, jeg har vært i Oslo, jeg har kjørt fra Bergen til Oslo, det var nydelig, og jeg nøt det men ingen har spurt meg.

Vegard: du venter kanskje på muligheten?

W: Vel, det er den eneste måten å gjøre det på. Noen må ringe deg og si: vil du lage en film her? Vi kan skaffe penger til filmen. Ellers så…altså, jeg for min del kunne ikke skaffet penger i Oslo.

SE OGSÅ: Har du fått sett alle Birgers utvalgte Cannes-filmer?

You Will Meet A Tall Dark Stranger (Foto: Scanbox)
You Will Meet A Tall Dark Stranger (Foto: Scanbox)

Redselen for å dø

I filmen møter vi Josh Brolin og hans rollefigur Roy, som setter ord på hva filmen handler om: Du vil møte den høye, mørke fremmede vi alle tilslutt møter.

Sagt med andre ord: mannen med ljåen.

Det er forsøket på å unngå det uunngåelige som setter historien i gang når Alfie Shepridge (Anthony Hopkins) våkner opp midt på natta med innsikten om at han bare har få år igjen å leve.

You Will Meet a Tall Dark Stranger følger et utvalg menneskers liv med deres begjær, ambisjoner og bekymringer som tvinger dem inn i ulike vanskeligheter som spenner seg fra idioti til livsfare.

SE OGSÅ: Birgers anmeldelse av Cassandra’s Dream!

Regnet og filmskaperen

V: Regnet spiller en egen rolle i filmene dine, det virker nesten som om det begynner å regne når folk er utro?

W: Ikke utro, men romantisk. For meg er alt som skjer mens det regner, interressant. Hvis du møter en kvinne og sola skinner, er det én ting. Men hvis du møter henne mens det regner, er det noe poetisk ved det. Jeg synes det er veldig vakkert. Alle byer blir forresten nydelige når det regner.

Saken fortsetter under bildet.

You Will Meet A Tall Dark Stranger (Foto: Scanbox)
Naomi Watts og Josh Brolin i You Will Meet A Tall Dark Stranger. (Foto: Scanbox)

Fun fact på tampen: Woody Allen var i Barcelona for å spille inn Vicky Christina Barcelona da han fikk en demotape noen hadde levert i resepsjonen på hotellet hans.

Bandet trodde det var en spøk da Allens folk kontaktet dem et par dager senere, men da filmen ble lansert, var to av låtene fra demotapen på soundtracket til filmen – deriblant tittelsporet.
Nøyaktig hvor godt Woody Allen likte bandet viste seg tidligere i år da en tredje låt var på soundtracket til nettopp You Will Meet A Tall Dark Stranger!

Bandet heter Giulia y Los Tellarini og høres ut som et viltert, sofistikert, omreisende gateorkester.
De gjorde stor suksess på
South By Southwest i år, er aktuelle med ny plate, og spiller under Oslo World Music Festival 5. november. Hør dem på kino først, og se om det ikke er verdt turen i Kulturkirken Jakob fredagskvelden.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Giulia y Los Tellarini (Foto: Promo)
Bandet Giulia y Los Tellarini fra Barcelona, Spania. (Foto: Promo)

  • Ellers i kveldens Filmbonanza får vi høre om avslutningen av den første norske skrekkfilmtrilogien – med Fritt Vilt III. Dessuten: smakebiter fra flere ambisiøse nye norske TV-serier. Programleder Vegard Larsen.
  • Allenfan? Om fjorten dager vies hele Filmbonanza til den legendariske filmskaperen!