– TV er jo ofte forsøplet med veldig mye glatte mainstreamting som ikke setter preg i det hele tatt, og når vi som er vant til å lage film får komme inn så får vi lage det med litt mer preg.

Regissør Ulrik Imitiaz Rolfsen gjør som mange andre filmregissører for tiden – han lager tv-serie.

Martin Scorsece overrasket mange da han tok på seg produsentstøvlene (og regisserte første episode) for HBO sin nye storsatsing Boardwalk Empire.

LES: Anmeldere jubler over Boardwalk Empire

Filmbonanza møtte Rolfsen på settet til Taxi. Han er også glad for at tv-serier endelig er blitt en mer respektert sjanger.

– Før så har tv vært et litt stygt stebarn som ingen har villet snakke med, men nå er de fleste regissører klar for tv-serier, tror jeg.

(les videre under bildet)

Taxi. (Foto: NRK)
Fra innspillingen av NRK-serien Taxi. (Foto: NRK)

Norske tv-serier ser ut til å ta flere vendinger enn krim og reisebrev i tiden som kommer. I NRK-serien Taxi følger vi Javar (Adil Thataal) som får nyss om en storstilt drosjesvindel i Oslo, og som etterhvert innser ut at pakistanske slektninger og norske myndigheter er involvert.

Anmeldelse: Rolfsen regisserer Varg Veum

Filmbonanza er tilstede da en av seriens dyreste scener skal spilles inn.

– I Norge har vi så lite penger uansett, at i stedet for å alt ned på et passe nivå hvor vi har sånn jevn fart, så liker vi liksom å gjøre ganske mye ganske billig, og så har vi noen topper, vi bruker pengene noen få steder. Sånn at vi brenner av fast cash noen steder.

Har mye å hente

Rolfsen er inspirert av Twin Peaks, The Wire og Sopranos. Han mener norske serieskapere må utforske sjangeren og våge mer:

– Ja, det er for A4. Det går liksom serier i Norge som blir sett av millioner av folk som er… risikofri, kan vi si.

(les videre under bildet)

Taxi. (Foto: NRK)
Slik gikk det med biljaktscenen til NRK-serien Taxi. (Foto: NRK)

Mens Filmbonanza er på besøk skal crewet til å spille inn en av de mest risikofylte scenene til serien – den er så dyr at de kun kan gjør det en eneste gang.

Derfor har Rolfsen hentet inn Ian Clarke – Han er bilkræsjekspert og skal sørge for at en bil kræsjer på riktig måte inn i en lyktestolpe.

– Det er ganske spennende. Det viktige er at denne gangen kan vi bare gjøre det én gang, og da må det funke. Det er derfor vi får inn ordentlige folk som vet ha de gjør. For veldig ofte er det sånn: «vi skal se hvordan vi får det til». Men disse gutta har gjort det så mange ganger så det er ikke noen spørsmål. De vet hva de skal gjøre, de vet hvordan det skal se ut, og da gjør de det bare.

Taxi er én av flere serier Filmbonanza har tro på i året som kommer – serien er sendeklar i 2011. I videoen over ser du klipp fra tre andre serier som kommer til skjermen din.

Ser du på  norske serier? Legg inn en kommentar under.