Her i Filmpolitiet venter vi spent på The Walking Dead. TV-serien, som baserer seg på tegneserien med samme navn, finner sted i en postapokalyptisk virkelighet full av zombier.

Serien er på seks episoder og vises på den amerikanske kanalen AMC som blant annet står bak serier som Mad Men og Breaking Bad.

Les også: Sheriff mot zombie!

For oss som elsker Dead-trilogien og andre zombiefilmer, så er en zombieserie i god kvalitet på tv en drøm som går i oppfyllelse. Og med Frank Darabont, regissøren for Frihetens regn og Den grønne mil, bak rattet, så er det ingen tvil om at dette er en serie å juble over.

Elsker de levende døde

The Walking Dead hadde premiere i USA på selveste Halloween. De amerikanske anmelderne har gitt sin dom basert på de første par episodene av serien, og de er stort sett entusiastiske!

Ken Tucker fra Entertainment Weekly mener at serien er en suksess. Han gir The Walking Dead karakter B+ og sier:

«Som andre serier fra AMC (Mad Men, Breaking Bad), er Dead vakkert skutt, men det som filmes er tidligere mennesker med råtnende hud og utpinte stønn. Og som tegneserien har serien fantastisk og grim humor. Når hovedpersonen Rick trenger noen kroppsdeler å smøre seg inn med som en zombieforkledning, nøler han med å bruke øksa på det infiserte liket. Helt til det blir påpekt at, «Han var en organdonor». Twack!»

The Walking Dead (Foto: AMC)
The Walking Dead (Foto: AMC)
Masse blod og gørr

Linda Stasi ved New York Post er også entusiastisk. Hun liker riktignok ikke zombier like godt som vampyrer, men gir The Walking Dead likevel tre av fire stjerner.

«Scenen med likhakking og drapering av tarmer må være den mest grusomme og blodige scenen som noen gang er vist på tv. […] Zombiene er virkelig skumle og ekle. De overlevende er fantastiske rollefigurer og det er masse gørr som enhver galning kan elske.»

Alessandra Stanley fra The New York Times gir serien 80 av 100 og mener at The Walking Dead absolutt ikke er for alle, men at serien er veldig godt laget:

«Denne tv-adapsjonen er overraskende skremmende og bemerkelsesverdig god. Det er en serie som tar med seg det visuelle tegneserieuttrykket fra originalen og kombinerer den elegante spenningen med herlig rå og grusom slasherfilm-gørr.»

Det er mye blod og gørr i The Walking Dead. (Foto: AMCtv, Scott Garfield/TWD Productions)

Faksimile: VarietyBrian Lowry i Variety mener at serien er mer enn bare blod og gørr, og at dette er en serie med spennende personligheter.

«Hårreisende fra første stund – sniker seg bortover i et tregt tempo som er merkelig virkningsfullt. The Walking Dead trekker umiddelbart publikum inn med sin 90 minutter lange pilot, for deretter å inkorporere smakfulle såpeserieaktige elementer som skal drive de påfølgende episodene videre.»

En hard opplevelse

De fleste amerikanske anmelderne hyller virkelig The Walking Dead. David Hinckley fra New York Daily News er imidlertid ikke like udelt positiv som sine likemenn.

Han mener at The Walking Dead til tider er for tøff å se på fordi de overlevende menneskene synker lavere enn sine udøde fiender. Han belønner serien med tre av fem stjerner og sier:

«The Walking Dead er en bra seeropplevelse, men en hard en. En meget hard en. […] Serien har ingen lindring, ingen humor, ingen øyeblikk som løsner litt på presset. […] Sammenlignet med denne serien ser «Dawn of the Dead» ut som «Touched by an Angel«.»

David Hinckley mener at The Walking Dead er en hard opplevelse. (Foto: AMCtv, Scott Garfield/TWD Productions)
Gleder du deg?

Når kommer denne fantastiske serien til Norge lurer du helt sikkert på nå! Det er dessverre ganske uvisst. TVNorge og MAX er i forhandlinger om The Walking Dead for tiden, men de vet ikke når serien kommer, eller om de i det hele tatt skal sende den.

Vi i Filmpolitiet gleder oss i alle fall til å se blod, gørr og zombier på tv – gjør du?