Filmbonanza fikk være med Jochim Trier på settet til hans nyeste film Oslo, 31 August, hvor de både fikk møte hovedrolleinnhaveren og få en smakebit på en av scenene i filmen.

Les også: Ingrid Olava i Oslo, 31 august.

Oslo, 31 August kommer ut våren 2011, og man kan fort se likhetene mellom denne filmen og spillefilmdebuten hans, Reprise. Blant annet finner vi samme skuespiller i hovedrollen, nemlig Anders Danielsen Lie

Triers stjerne?

Vi ble først kjent med Anders Danielsen Lie i Reprise, hvor han spilte den ambisiøse forfatterspiren som går på en skikkelig smell. Det kan virke som om han må takle en lignende karakter når han på nytt har hovedrollen i Triers film, Oslo, 21 august.

Les også: Filmpolitiets anmeldelse av Tomme Tønner

– Det har vært en veldig krevende innspilling for meg. Det har vært veldig gøy også, men jeg tror jeg kan si at dette er det tøffeste jeg har vært med på. Jeg har gått opp nesten ti kilo, og litt av hvert for å prøve å lage en karakter.

– Det er jo en karakter som man følger hele filmen og da er det veldig essensielt at man tror på ham, sier Danielsen Lie.

Les også: Filmpolitiets anmeldelse av Reprise

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Joachim Trier er aktuell med ny spillefilm i 2011. (Foto: 4 1/5 film)
Joachim Trier er aktuell med ny spillefilm i 2011. (Foto: 4 1/5 film)

En mann, et døgn

Joakim Trier har sammen med manusforfatter Eskil Vogt laget en film som følger en mann i et helt døgn i livet hans, et døgn som er fyllt av viktige hendelser og sentrale personer i livet hans.

– Vi har klart å lage en kompleks historie på et emosjonelt karakternivå samtidig som den i sin rammefortelling er ganske enkel, det er én dag, én karakter, én by. Det skal være involerende, nært og sanselig.

Når enkelt blir viktig

Oslo, 31 August er basert på den franske sekstitallsfilmen Le Fau Follet, som følger en mann som returnerer til hjembyen sin i et døgn.

– Noe av det fascinerende med film er at man kan vise hverdagshendelser og ladde dem med mening, på en måte som de ikke har når de fyker forbi. Man kan sette seg ned og drikke kaffe på film, og hvis den scenen ligger på det riktige tidspunktet kan den kaffedrikkingen bli utrolig viktig.

Sjekk ut traileren til Joachim Triers spillefilmdebut Reprise

Strekker seg langt

Det er tydelig av Trier har sansen for Danielsen Lie som skuespiller, og roser ham for hans innsats i Oslo, 31 August.

– Anders er ekstremt god fordi han strekker seg så langt i rollene, og jeg føler det er mye vi ikke fikk utforsket da vi spilte inn Reprise. Han var yngre, han har blitt eldre nå, og han er jo en skikkelig metodeskuespiller.

– Han har gjort veldig dyptpløyende rercearch for rollen. Det som er så bra med Anders er at han han klarer å anvende dette når vi jobber, og det skjer ting foran kamera som tar utgangspunkt i forberedelsene hans, sier Trier.

Oslo, 31 august har premiere våren 2011.

Hva tror du om Joachim Triers nyeste film?