For en uke siden ga Filmpolitiet deg sine spillfavoritter til iPad. De av medlemmene i redaksjonen som er i besittelse av Apple sitt brett ga deg sine topp 3 iPad-spill.

Les Filmpolitiets spillanbefalinger til iPad her!

Det er forøvrig ikke alle i Filmpolitiet som har iPad, jeg har for eksempel ikke det! Derfor skal jeg nå komme med mine spillfavoritter til iPhone!

Spill som Angry Birds og Cut The Rope liker jeg veldig godt!

Spiller mest med telefonen

Det er jo sånn at smarttelefoner er i ferd med å ta det mobile spillmarkedet med storm. Vi spiller mer og mer med våre telefoner og selv går jeg aldri en dag uten at jeg bruker tid på diverse spill på min iPhone. Det er så lett når spillene er tilgjengelig overalt hvor jeg går. Jeg har jo alltid telefonen med meg!

Det kan nesten virke som at smarttelefonene er som en spiker i kista for håndholdte konsoller som DS og PSP.

En ny markedsundersøkelse som det amerikanske firmaet Interpret har gjort, viser at hele 43.8% av spillmarkedet for håndholdte konsoller (i USA regner jeg med) bruker telefonen sin til å spille med. Og det er faktisk en økning på 53,2% på den siste året!

Samtidig har også markedsandelen for DS og PSP gått ned med 13%. Dette er jo helt klart et tydelig signal om at spill på telefonen er fremtiden for det håndholdte markedet.

Og dette er en statistikk jeg tror på. Som sagt så går det jo aldri en dag uten at jeg bruker telefonen min til å spille på.

Spill med elementer av hjernetrim er en gjenganger i mine mobilspillvaner. Spill som Angry Birds og Cut The Rope liker jeg veldig godt! Og her har dere mine fem spillfavoritter til iPhone:

Det lille monsteret i Cut the Rope er utrolig sjarmerende! (Foto: Chillingo Ltd)

Cut the Rope

Dette er som sagt hjernetrim. Det er det i alle fall for meg! Spillet dreier seg om å fore et sjarmerende lite monster som ser ut som en slags frosk med sukkertøy.

Sukkertøyet er hengt opp i tau på forskjellige måter. Du må finne ut hvordan du må kutte tauet for at sukkertøyet skal falle inn i munnen på den grønne karen.

Som forøvrig er veldig ivrig på at du skal klare å få levert sukkertøyet trygt til munnen hans.

Det er ofte vanskelig å finne ut hva du må gjøre for å få dette til, men det er desto mer gøy når du klarer det. Med spillet sin flotte tegneserieaktige grafikk, og den lille grønne sine sjarmerende ansiktsuttrykk i tillegg, blir Cut the Rope en slager på iPhone!

Hvis jeg skal beskrive iBlast Moki med ett ord må det bli - søtt! (Foto: Godzilab, Inc)

iBlast Moki

Dette er min nyeste favoritt! Spillet er veldig lett i starten, men etterhvert blir iBlast Moki enda vanskeligere enn Cut the Rope.

Dette er også et hjernetrimspill, og her skal du sprenge de nusselige mokiene tilbake til sin egen dimensjon.

Du må plassere bomber, ballonger, tau og andre hjelpemidler for å lede dem til den store, røde portalen. Her er lurt å ha fysikkens lover i bakhodet når du prøver å finne ut av hvor du skal plassere bomba for å sprenge en moki i riktig retning.

iBlast Moki er helt vanvittig avhengighetsskapende, og som sagt så er det veldig vanskelig.

Jeg ble flere ganger fristet til å ta en kikk på youtube for å finne ut hvordan noen av brettene skulle løses (men jeg gjorde det ikke!).

Dessuten er mokiene utrolig søte! Spillet er også proppfullt av blomster og pastellfarger, noe som passer strålende for meg.

Angry Birds

Det er nærmest umulig å unngå å nevne Angry Birds når man snakker om spill til iPhone.

Spillet er helt klart en av mine favoritter på telefonen, og har du ikke testet det enda, så må du se å få gjort det!

Angry Birds går ut på at en gjeng rasende fugler skal ta knekken på grisene som spiser eggene deres. Dette gjør de i skikkelig kamikaze-stil.

Du skal skyte fuglene ut av en kjempesprettert, og sørge for at du treffer grisene eller gjenstander som kan falle på dem.

Dette er ofte lettere sagt en gjort, men jeg lover deg at det er kjempemoro!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Angry Birds er et must til iPhone. (Foto: Clickgamer Technologies)

Den enkle grafikken i Doodle Jump er utrolig kul. (Foto: Lima Sky)

Doodle Jump

Konseptet i Doodle Jump har du sett før – hopp på ting for å komme deg oppover, det er om å gjøre å ikke falle ned. Likevel så synes jeg dette spillet er mye kulere enn lignende spill vi har sett tidligere.

Målet er å komme høyest mulig uten falle ned, og det er selvsagt en hel haug med hindringer oppover.

Den eneste måten du kontrollerer den lille hopperen på er å bevege telefonen din forsiktig fra side til side.

Doodle Jump er så enkelt, men likevel så bra.

Jeg tror for eksempel at mye av grunnen til at jeg liker spillet så godt er den enkle grafikken. Spillet ser ut som noe du kunne tegnet selv i en notatblokk, og dette visuelle uttrykket appellerer til meg.

Game Dev Story

Game Dev Story. (Foto: Kairosoft)
Game Dev Story. (Foto: Kairosoft)

Nå skal vi over til en helt annen sjanger en mine første favoritter. I Game Dev Story skal du starte et spillutviklerfirma fra bunnen av og jobbe deg opp til å bli en skikkelig spillgigant.

Spillet går ut på å trene opp ansatte, utvikle både spill og spillkonsoller, og selvsagt prøve å få flest mulig folk til å kjøpe dine spill slik at du kan tjene mest mulig penger.

Dette er nok det spillet på min liste som er mest avhengighetsskapende!

Det var spillsjefen sjøl, Rune Håkonsen, sin skyld at jeg ble avhengig av Game Dev Story.

Det var nemlig han som anbefalte det til meg! Rune har også skrevet en anmeldelse av spillet.

Les anmeldelsen her!

Hvilke spill er dine favoritter? Fortell oss i kommentarfeltet!