9-klassingene i Hokksund spiller det. Helst i timen. Min lillebror spiller det. Og jeg tror at noen tusen amerikanere spiller det også.

Dette er spillet som handler om å gjøre vanlige ting, ting som veldig mange av jordas befolkning gjør daglig; jordbruk.

Sønnen min på to år er veldig positiv.

I jula fikk jeg se Farming Simulator 2011 i aksjon, og jeg fikk prøve meg litt selv. Min bror er dreven i faget og jeg er i beste fall en amatør. Det endeløse landskapet ved foten av Rocky Mountains byr på korn, raps, havre og mais og jeg bestemmer akkurat selv hva jeg vil plante. Prisene på de forskjellige typene avgjør selvfølgelig også hva jeg bestemmer meg for, og selvfølgelig har jeg en råvare-applikasjon på smarttelefonen min.

SE OGSÅ: Kreativ spillgalskap: Little Big Planet 2!

Artikkelen fortsetter under bildet.

Farming Simulator 2011 (Foto: GIANTS Software)
Noe av moroa innledningsvis består i å kjøre små traktorer med stort utstyr. (Foto: GIANTS Software)
Trippeldrapsbonde etterlyst i tre stater

Traktortypen, skurtreskertypen, tilhengertypen; alle kjøretøyene finnes på ordentlig, og lillebroren min hadde kjøpt seg akkurat samme virtuelle traktor som Oddvar på nabogården hjemme har i virkeligheten. Slikt blir det moro av.

Spesielt moro blir det når jeg får lov å prøvekjøre den nye traktoren og druser den rett i elva etter å ha feid overende en uskyldig bil. Takk og lov for ‘reset vehicles’-funksjonen.

Farming Simulator 2011 er ikke fri for bugs, de finnes rundt hvert hjørne. Men det gjør ikke så mye. Jeg synes det er greit at det ikke vandrer folk langs veiene og at det ikke kommer like hyppig biler som for eksempel i GTA, for traktor- og skurtreskerkjøringen i Farming Simulator er så hinsides at det uansett hadde blitt tre wanted-stjerner tvert og lite tid til gårdsarbeid.

SE OGSÅ: Slik blir spillåret 2011!

Artikkelen fortsetter under bildet.

Farming Simulator 2011 (Foto: GIANTS Software)
Følelsen av å ha kjøpt en slik...hva skal jeg si? Hvor skal jeg kjøre? (Foto: GIANTS Software)
Gleden ved det vanlige i det virtuelle

Farming Simulator er noe så enkelt som et spill fritt for overdrevent drama, til tider lærerikt og spesielt spennende for toåringen som synes traktorer er som avguder å regne. Det mest fremmedartede med spillet er nok at handlingen drives frem kun av deg selv, og at ingen andre bryter inn eller setter i gang noe uten at du har bedt om det.

Faktorer som vær og vind er selvfølgelig tilstede og spiller en rolle, men  det er dine valg som gårdbruker som gir deg inntekter og dine investeringer som gir økte inntekter. Og slik går dagene.

I jula skjønte jeg at det som trakk meg mot mor og fars laptop var det merkelig tilfredsstillende ved å gjøre vanlige ting i en virtuell landsby. Det var ingen lang og hard kamp mot hovedfienden, det var for det meste å sitte i en traktorhytte og se på åkeren foran meg. Og det var mer enn nok.

SE OGSÅ: World of Warcraft er bedre enn noen gang: WoW: Cataclysm!

Artikkelen fortsetter under bildet.

Farming Simulator 2011 (Foto: GIANTS Software)
Ikonet til høyre sier meg at nå høster jeg raps. Greit å vite. (Foto: GIANTS Software)
Gaven til den som har alt

Jeg ser at mange poster videoer på Youtube hvor de samarbeider med innhøstingen i flerspillerdelen av Farming Simulator. Det er akkurat denne typen flerspiller som kan hekte meg grundig. Broren min er ivrig på å få meg med på flerspiller, og sønnen min på to år er veldig positiv.

Det spørs om jeg skal vende tilbake til røttene mine og begynne å dyrke jord regelmessig.

Forresten har jeg bursdag snart, og i den anledning passer det å nevne at Giants Software dessuten også har lagd Demolition Company. Godt 2011, alle sammen!

SE OGSÅ: Et herlig gjensyn på en ny plattform: SimCity Deluxe Edition HD!

Hvis du også elsker Farming Simulator, oppgi gjerne din favorittraktor i kommentarfeltet.