Når temperaturen kryper nedover gradestokken kan det være en god unnskyldning for en kino-tur. Ikke helt sikker på hva du skal se? Vi gir deg guiden til både premierefilmene og filmene som har gått en stund.

terning fire
Filmpolitiet
Due Date

Dette skrev Birger Vestmo i sin anmeldelse av filmen:
Zach Galifianakis var et gøyalt bekjentskap som den lubne skjeggemannen i Hangover. Robert Downey jr er så uheldig å bli kjent med ham i Due Date. Heldigvis er det veldig morsomt for oss! Dette har blitt en underholdende komedie om to menn som mot den enes vilje blir tvunget til å krysse USA i leiebil.

Les hele anmeldelsen her

Mummitrollet – Kometen kommer

Dette sa Torfinn Borkhus i sin anmeldelse av Mummitrollet:
Mummitrollet – Kometen kommer har blitt en vakker, skummel og rørende film, og det anbefales å se den sammen med de minste. Både fordi den har sine skumle øyeblikk, men også fordi jeg tror dere voksne vil få et glimrende retroøyeblikk.

Les hele anmeldelsen her

Mummitrollet - Kometen kommer (Foto: Nordisk Film Distribusjon AS)
Snorkfrøken og Mummitrollet. (Foto: Nordisk Film Distribusjon AS)
terning fire
Filmpolitiet
Harry Potter og dødstalismanene

Dette skrev Birger Vestmo i sin anmeldelse av filmen:
Harry Potter og Dødstalismanene – Del 1 er akkurat passe eventyrlig, med både spenning, mystikk og bittelitt kjærlighet. Harry Potter og Dødstalismanene – Del 1 er ikke like god som alle forgjengerne, men jeg kan ikke påstå at jeg kjedet meg, til tross for en spilletid på 2 timer og 30 minutter.

Den mangler som sagt det helt store klimakset, men så er da dette også kun halvparten av historien. Del 2 kommer neste år, og da forventer jeg at avslutningen sitter bedre.

Inntil da, kan fansen trygt følge Harry, Ronny og Hermine i et nytt solid eventyr på kino

Les
anmeldelsen her

terning 5
Filmpolitiet
The Social Network

Dette skrev Birger Vestmo i sin anmeldelse av filmen:
The Social Network er en spennende en om store ideer, motstridende interesser og venner som dolker hverandre i ryggen. David Fincher lykkes i å formidle en medrivende historie med troverdige figurer. Miljøskildringen er fantastisk, som for eksempel scener fra studentlivet ved Harvard.

Det har blitt en i overkant god film om noe så i utgangspunktet kjedelig som datanerder!

Les hele anmeldelsen her

Justin Timberlake og Jesse Eisenberg i The Social network. (Foto: Walt Disney Studios Motion Pictures)
Justin Timberlake og Jesse Eisenberg i The Social network. (Foto: Walt Disney Studios Motion Pictures)
terning fire
Filmpolitiet
Devil

Dette skrev Birger Vestmo i sin anmeldelse av filmen:
Jeg stilte med null forventninger, og ble positivt overrasket. Den skremte meg kanskje ikke nevneverdig, men er godt filmet og underholdende fortalt. M. Night Shyamalan har forfattet og produsert Devil, en tett og effektiv thriller, der gamle Lucifer står i fokus. Gud holder seg klokelig borte. Og det er bra, for dermed kan skrekken klore seg fast.

Les hele anmeldelsen her

Trolljegeren

Dette sa Birger Vestmo om filmen i sin anmeldelse:
En ny norsk filmklassiker er født! Det vil si – den har kommet dundrende ned fra fjellet. Trolljegeren kombinerer særnorske kulturbegreper med filmatiske virkemidler vi best kjenner fra den andre siden av Atlanteren. Dette har gitt et lykksalig godt resultat.

Filmen er både skummel, spennende og vanvittig morsom! Jeg er vilt begeistret!

Du kan også bla gjennom Filmpolitiets terningkast-arkiv. Her finner du også filmer på Blu-ray og DVD.

Se alle filmer som har fått Terninkast 6
Se alle filmer som har fått terningkast 5

Ukas anmeldelser

The Next Three Days (4)
Rare Exports – The Truth About Santa (4)
Due date (4)