Secret of Mana kommer til iPhone. (Foto: SQUARE ENIX DLG)

På årets E3-messe lanserte Square Enix at en av de største slagerne til Super Nintendo skulle relanseres for iPhone – nemlig Secret of Mana!

Secret of Mana, eller Seiken Densetsu på japansk, kom opprinnelig ut i 1993.

Dette er et godt gammeldags 16-bit rollespill, full av sverdkamp, magi, rare vesener og sist, men ikke minst fantastisk musikk!

Hør musikken fra spillet mens du leser!

Det er ikke første gang spillet har blitt relansert. Secret of Mana har vært tilgjengelig gjennom virtuell konsoll på Nintendo Wii siden 2008, og ble lansert for japanske mobiltelefoner i 2009. Nå er det imidlertid iPhone-brukere sin tur, og jeg må si at jeg gleder meg veldig til dette spillet!

Grønt lys fra Apple

På fredag skrev produsenten for iPhone-spillet, Masaru Oyamada, et innlegg på Square Enix sin Facebook-side, der han forteller at mobilutgivelsen av Secret of Mana er rett rundt hjørnet. Han lover at spillet kommer før året er omme.

– I’m really happy to announce this news.
– We had submitted “Secret of Mana.” And now we’ve got the green light to release it!!

Oyamada kunne ikke si noe om nøyaktig når spillet gis ut, men var veldig klar på at det er i aller nærmeste fremtid.

– The actual release date is still “secret” but we’ll release it soon in this month.
– I swear it’s soon! I swear again IT’S REALLY SOON!!

Jeg håper i alle fall at spillet kommer tidlig i romjula. Det er jo mange som er på reisefot i den tiden og da kan det være greit å ha noe å pludre med.

Jeg skal for eksempel ta toget fra Oslo til Oppdal. Merker at det hadde vært helt greit å hatt denne gamle slageren å kose seg med i de fem timene!

Square Enix har foreløbig ikke røpet hva spillet kommer til å koste. I kommentarfeltet til innlegget skriver de imidlertid at spillet kommer til å koste mer enn $0,99, men mindre enn spillet Chaos Rings som koster $12.99.

Se skjermdump fra Secret of Mana til iPhone under!

Secret of Mana kommer tidlig i romjula. (Foto: SQUARE ENIX DLG)

Hvis vi sammenligner skjermdumpet over med et fra Secret of Mana slik det var på SNES, kan vi tydelig se at grafikken er oppdatert (sjekk bildet under).

Slik så Secret of mana ut på SNES. (Foto: Square)
Hvilket forhold har du til Secret of Mana? Kommenter!