På onsdag ble sesongens siste episode av Filmbonanza sendt på NRK2, og den handlet blant annet om komedie på biltur.

Filmen Due Date har nemlig premiere på norske kinoer denne uken. Dette er en underholdende komedie om de to fremmede karene Ethan og Peter som blir nødt til å krysse USA sammen i en leiebil, på grunn av noen uheldige omstendigheter med et fly.

Ethan spilles av han gøyale fyren med skjegg fra Hangover. Zack Galifianakis har skjegg også i denne filmen og spiller mot en frustrert Robert Downey Jr.

En ny versjon av bilturen

I onsdagens sending av Filmbonanza møtte Vegard Larsen både Galifianakis og Downey Jr. De to mannfolka er kanskje ikke like kverulante og tullete i virkeligheten som i filmen, men du kan godt si at de prøver. De gøyale karene har sitt eget syn på ting, og når Vegard Larsen spør om hva som gjør Due Date annerledes fra andre «roadtrip»-filmer får han et uventet svar.

– Dette er det 21. århundrets versjon av historien. Med nye vitser! Jeg tror for eksempel ikke du ville sett en runkescene med en hund på 1940-tallet, forteller Zack Galifianakis.

Nei, jeg tror heller at det finnes en slik scene fra 40-tallet!

[nrkvideo videotype=»brightcove» videoid=»694201925001″ bildeurl=»https://p3.no/filmpolitiet/wp-content/uploads/2010/12/due-date4.png»]

Har rot i virkeligheten

Slike absurde situasjoner gjør at mange av scenene i filmen kanskje ikke blir så realistiske. Likevel så mener filmens regissør, Todd Phillips, at god komedie har virkelighet i seg.

– Vi setter skuespillerne i absurde situasjoner, så det er vanskelig å be dem om å spille det ekte. Jeg tror likevel at de innerst inne henter sine rollefigurer fra et ekte sted. Og jeg synes at komedie spilles best når det spilles opp mot virkeligheten, sier Phillips.

Filmpolitiets Birger Vestmo har anmeldt Due Date. Han mener hele bilturen i filmen nok ikke er 100 prosent troverdig.

– Men en slik film verken står eller faller på troverdighet. Her gjelder humor, og det har den nok av!

Les anmeldelsen av Due Date her!

Se intervjuet med Downey Jr, Galifianakis og Philips øverst i artikkelen! Du kan også se hele sendingen av Filmbonanza HER!