iPaden har kommet til Norge, noe mange «gadget-geeks» helt sikkert er veldig glade for.

Flere av medlemmene i Filmpolitiet skaffet seg tidlig en iPad fra det store utland og pc-brettene har vært flittig brukt her i redaksjonen.

Ifølge spillkongen i Filmpolitiet, Rune Håkonsen, så er iPaden en ypperlig plattform for spill.

Det er faktisk en av de plattformene han spiller mest på!

Men hvis du sitter med en splitter ny iPad i fanget og har lyst på noe gøy å leke deg med, så er det kanskje ikke så lett å finne frem i mylderet av spill det er mulig å laste ned. Derfor gir vi deg nå Filmpolitiets spillfavoritter til iPad!

Rune sine favoritter:

Rune har brukt mange timer på Crystal Defenders. (Foto: Square Enix)

Crystal Defenders
Rune Håkonsen er spillguru her i Filmpolitiet. Det første spillet han vil trekke frem som en favoritt er Crystal Defenders. Det er et turbasert strategispill laget av skaperne av Final Fantasy.

Les anmeldelse: Final Fantasy XIII

– Square Enix har laget et «tower-defence»-spill basert på figurer og fiender fra Final Fantasy. Det er et variert spill som er sykt vanskelig.

– Vanskelighetsgraden har ført til at jeg har lagt inn ganske mange timer på dette spillet, men jeg klarer enda ikke å fullføre det.

Hotel Mogul

Hotel Mogul er et bygge- og simuleringsspill. (Foto: Alawar Entertainment)

Hotel Mogul er et simuleringsspill der du skal bygge, utvide og drifte hoteller. Dette er en type spill Rune er glad i .

– Jeg digger byggespill og simuleringsspill. Hotel Mogul er akkurat det navnet tilsier. Bygg hoteller og tjen penger innen tida går ut.

– Nye bygninger låses opp underveis, slik at du hele tiden har nye muligheter for å nå målet.

Diner Dash: Grilling Green
Nok et simuleringsspill fra Rune. Denne gangen er det mat og restaurantdrift som står i fokus. Rune mener dette er et veldig godt spill for iPad.

– Å nei! Slemme myndigheter pålegger at du gjør resturanten din grønn og miljøvennelig. Nå må du servere japanskinspirert mat i et høyt tempo for å få penger til å kjøpe en varmepumpe.

– Spillet er enkelt, forståelig og etterhvert skikkelig vanskelig. Diner Dash er en iPad-klassiker.

Rune mener Diner Dash: Green Grilling er en iPad-klassiker. (Foto: PlayFirst Inc.)

Martin sine favoritter:

Martin Aas er mannen bak Filmpolitiets videoanmeldelser. Det er han som er med ut når Rune drar på tur til GamesCom og andre spillmesser, og han skriver også noen stilige artikler for Filmpolitiet i ny og ne.

Martin har vært så snill å trekke frem sine tre anbefalinger som han mener er de beste spillene på iPad.

Martin mener dette er den klassiske 3D-labyrinten på speed. (Foto: Illusion Labs)

Labyrinth 2 HD
Den første av Martins favoritter er et spill der du må bruke kløkt for å vinne. her gjelder det å kunne sin fysikk.

Labyrint 2 HD er den klassiske 3D-labyrinten på speed.

– Dette puslespillet er et fantastisk tidsfordriv og utnytter iPadens bevegelsessensorer sitt fulle potensiale.

– Labyrintene er utrolig varierte og kreativt utført. Og det er ekstra gøy når du klarer å slå designerens rekord på brettet.

Martin synes Marble Mixer passer godt på vorse. (Foto: RealNetworks)

Marble Mixer
Martins andre anbefaling er et spill som passer i lystige lag. Dette er et slags brettspill som virker som en blanding av to sporter.

– Det er som en kombinasjon av bocchia og curling. Knips klinkekuler for å få poeng og slå ut motstanderne dine.

– Med støtte for opp til fire spillere er dette en utrolig artig og sosial aktivitet rundt kaffebordet, på vorspielet eller på hytta.

Achtung
Det klassiske DOS-spillet Achtung die Kurve! har gjort sitt inntog på iPaden.

Her styrer du en slags lysende orm som skal unngå veggene og de andre spillerne. Selvsagt mens du prøver å få de andre spillerne til å ryke ut. Martin synes adaptasjonen fra PC til iPad fungerer utrolig godt.

– Dette er en lettfattelig flerspillerversjon av orm-spillet du hadde på de tidlige NOKIA-telefonene. Retro og utrolig morsomt.

Achtung er en adaptasjon av et gammelt DOS-spill. (Foto: Aldert Greydanus)

Nettsjefen sine favoritter

Nettsjef i P3, Roy Strømsnes, er ikke bare sjefen over oss som jobber i Filmpolitiet. Han er også en spillentusiast og gadget-nerd. Derfor måtte han selvfølgelig blande seg inn da det ble snakk om de beste spillene til iPad.

Man kan selvfølgelig ikke si nei til sjefen, så derfor har vi latt kjære Roy komme til ordet med sine anbefalinger.

Nettsjefen i P3 digger brettspillet Small World. (Foto: Days of Wonder)

Small World
Roy Strømsnes er veldig glad i brettspill. Han har faktisk laget et brettspill selv! Roy sitt første favorittspill til iPad er derfor det kritikerroste brettspillet Small World fra Days Of Wonder i digital utgave.

– Dette er et strategispill hvor du velger rase og spesialegenskaper og kjemper om totalt herredømme over kartet.

– Magien fra brettspillet er der, og du slipper å knote med små brikker. Det trekker litt ned at man bare kan være to spillere, mot fem i originalspillet.

Words With friends HD er en slags kloning av Scrabble. (Foto: Newtoy Inc.)

Words With Friends HD
Roy er glad i Scrabble, men det er et spill som ofte kan ta litt lang tid. Derfor har Strømsnes funnet en Scrabble-kloning som passer hvis man ikke har tid til å spille et helt slag sammenhengende.

– Du og en venn kan sende ett og ett trekk til hverandre online.

– Du får beskjed når motstanderen har skrevet sitt ord, så kan du sitte i ro og mak å pønske ut et mottrekk.

– På den måten kan man holde spillet gående i dagevis. Words With Friends HD kommer til både iPhone og iPad og er dermed veldig fleksibelt. Du kan f.eks ta med deg spillet over fra en dings til en annen.

Angry Birds HD
Angry Birds til smarttelefoner har vært ultrapopulært lenge. Roy Strømsnes mener at dette er et spill som er bra til iPaden din også.

– Denne kommer man ikke liksom ikke utenom. Det er stort sett det samme spillet som har gått sin seiersgang på mobiltelefoner det siste året. Bare med større skjerm og mer høyoppløst grafikk.

– Det er fortsatt like gøy, og den store skjermen gjør spillopplevelsen bedre.

Du kommer ikke utenom Angry Birds. (Foto: Chillingo Ltd)

Har du ikke iPad?

Det er det ikke alle i Filmpolitiet-redaksjonen som har heller. Hverken seriemester Torfinn Borkhus, filmkonge Birger Vestmo, eller undertegnede har dette pc-brettet.

Den eneste mobile spillplattformen vi har å rutte med, foruten om en og annen GameBoy som ligger og støver ned en plass, er iPhone.

Det er riktignok en hel haug med gøyale spill til iPhone også, og vi lover å trekke frem våre favorittspill til telefonen ved en senere anledning!

Les også anmeldelsen av iPhone-spillet Game Dev Story!