Denne uka ble det offisielt bekreftet at Jeremy Renner og Gemma Arterton skal spille hovedrollene i regissør Tommy Wirkolas første Hollywood-film, Hansel and Gretel: Witch Hunters.

Og endelig har Wirkola fått lov av Paramount til å kommentere castingen.

– Jeg er ekstremt fornøyd med begge to! Det har vært en lang prosess, men nå er vi endelig i mål, sier en spent regissør.

LES OGSÅ: Anmeldelsen av Død Snø!

På vei opp

Filmpolitiet vet at Wirkola har møtt flere virkelig store filmstjerner i castingprosessen, men han ønsket seg ikke en etablert stjerne som Gretel.

– Vår verden, som vi skal lage, er veldig skitten, brutal, hard og røff, og jeg ville ikke ha en veldig kjent Hollywood-skuespillerinne i den rollen. Det ville tatt deg ut av den verden. Derfor var det viktig for meg å finne noen som var på vei opp, sier Wirkola.

Gemma Arterton (25) har hatt biroller i storfilmer som Quantum Of Solace, Clash Of The Titans og Prince Of Persia: The Sands Of Time.

– Gemma har blockbustererfaring, men jeg så The Disappearance of Alice Creed, en engelsk thriller der hun spiller fantastisk, og viser seg fra en annen side enn i de andre filmene. Etter at jeg så den, var det bare om å gjøre å få tak i henne!

LES OGSÅ: Anmeldelsen av Quantum Of Solace!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Gemma Arterton i Tamara Drewe. (Foto: Tour de Force)
Gemma Arterton i Tamara Drewe. (Foto: Tour de Force)
Fucka versjon av Han Solo

Jeremy Renner som Hansel er et scoop! Hans store gjennombrudd kom med The Hurt Locker, og har gjort ham svært ettertraktet.

Akkurat nå spiller han inn Mission Impossible: Ghost Protocol, og etter at Wirkola er ferdig med ham, skal han rett til innspilling av den nye storfilmen fra Marvel, The Avengers.

LES OGSÅ: Anmeldelsen av The Hurt Locker!

– Jeg husker veldig godt første gang jeg så ham, i S.W.A.T. Han har det som Harrison Ford har, bare i en mørkere versjon. Han har en morsom side han ikke har fått vist på film ennå. Han minner meg om en litt fucka versjon Han Solo eller Indiana Jones, og det passer veldig godt i vår film, sier Wirkola.

– Han er en fantastisk skuespiller, en fantastisk fyr og har ingen stjernenykker. En herlig fyr å jobbe med, så langt!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Jeremy Renner i 28 Days Later. (Foto: Twentieth Century Fox Norway)
Jeremy Renner i 28 Weeks Later. (Foto: Twentieth Century Fox Norway)
Ganske mørke saker

Renner og Artertons versjoner av Hans og Grete vil være ganske forskjellige fra eventyret.

– Hvis man tar utgangspunkt i eventyret og tenker på hva barna har gjennomgått som unge: De blir satt ut i skogen, havner hos en heks som forsøker å spise dem, stenger henne inne i ovnen og brenner henne. Det er ganske mørke saker, og har påvirket dem i voksen alder.

– De er brutale heksejegere med skadet sjel som reiser rundt i Europa. Men samtidig er det søskenforholdet som driver filmen. Alle kjenner seg igjen i det. Likevel ser man det sjeldent på film, og det er noe som er interessant for oss å utforske. Det er mye humor og mye krangling, men samtidig et bånd mellom dem som er sterkere enn alt annet i hele verden, sier Tommy Wirkola.

Han er nå i full gang med forproduksjon av filmen i Berlin, med antatt innspillingsstart 7. mars.

Du kan høre et lengre intervju med Wirkola i Filmpolitiet på P3, fredag kl 10-12!