Javier Bardem i Biutiful. (Foto: Nordisk Film Distribusjon AS)

Javier Bardem er nominert til Oscar for beste mannlige hovedrolle for sin prestasjon i filmen Biutiful. Filmen er en kjærlighetshistorie mellom en far og sine barn.

Hvem bør vinne Oscar? Gi din stemme!

Filmbonanza har snakket med Bardem og regissør Alejandro González Iñárritu. Se Intervjuet i toppen av saken!

Bardems rollefigur Uxbal, er en kreftsyk alenefar som kun har måneder igjen å leve. Dette skulle vise seg å være den hardeste rollen Bardem noensinne har gjort.

Nådeløs regissør

Filmens regissør, mexikanske Alejandro González Iñárritu, har gjort seg bemerket med filmer som Babel og Elskede kjøtere. Han er kjent for å være en krevende regissør som drar mye ut av skuespillerne sine.

Javier Bardem forteller at det var tøft å spille en kreftsyk mann over den lange perioden innspillingen pågikk. Det hjalp heller ikke på at Iñárritu var tøff å ha som regissør.

– Noen ganger var han for hard. Og det varte for lenge. Å være fem måneder i en slik sinnstilstanden var hardt, sier Bardem.

– Jeg er også besatt og jobber like hardt som ham, men jeg husker den andre dagen av innspillingen da vi filmet scenen der legen forteller meg de dårlige nyhetene. Det var en vanskelig scene å spille og kameraet ligger veldig tett på ansiktet mitt når jeg mottar nyhetene. Vi endte opp med å ta femti tagninger. Femti ganger, den ene etter den andre.

Etter denne scenen sa Javier Bardem ifra til Iñárritu at det ble for tøft å holde på sånn.

Når fiksjonen er som denne må vi lære hvordan vi skal komme ut av den igjen.

– Da sa jeg til ham at han måtte roe ned hvis han ville at jeg skulle overleve innspillingen, men han gjorde aldri det, forteller Bardem.

Javier Bardem har lovet seg selv at han aldri skal gå så langt inn i en rolle igjen som han gjorde med Uxbal i Biutiful. De fysiske og psykiske kravene rollen krevde har satt sine spor.

– Vi skuespillere lærer vanligvis hvordan vi skal komme inn i fiksjonen, men når fiksjonen er som denne må vi lære hvordan vi skal komme ut av den igjen. Det er galskap, men jeg vet nå at det fins en grense du ikke kan krysse.

Se hva Alejandro González Iñárritu har å si om scenen Javier Bardem snakket om!
[nrkvideo videotype=»brightcove» videoid=»798772675001″ bildeurl=»https://p3.no/filmpolitiet/wp-content/uploads/2011/02/biutiful1.png»]