Du har kanskje lagt merke til flaggene som pryder flaggstenger rundt omkring i landet i dag? Noen av dere har kanskje tenkt for dere selv at: “ja, det stemmer, det er jo Hans Majestet Kong Harald Vs fødselsdag i dag!”.

Det er mulig Kongen har bursdag, men jeg tror at flaggene vaier på stanga av en helt annen grunn. I dag er det nemlig Zeldas 25-årsjubileum! Gratulerer med dagen!

21. februar 1986 ble The Legend of Zelda lansert for første gang i Japan. Det ble starten på et av Nintendos største eventyr.

The Legend of Zelda til NES. (Foto: Nintendo)
Nytt og kreativt

Nintendos Shigeru Miyamoto og Takashi Tezuka hadde skapt et spill som ikke var lineært, noe som var annerledes enn det man vanligvis så hos konsollspill den gangen.

Spillerne hadde større frihet, og man måtte løse gåter og puslespill for å finne ut hva man skulle gjøre videre.

Sammen med et kreativt gameplay fulgte det også en spennende historie. Link gikk fra å være en helt vanlig gutt til å bli en helt som bekjempet onde krefter.

Som Link må du finne de åtte fragmentene av “The Triforce of Wisdom” for å beseire Ganon og redde prinsesse Zelda.

I forbindelse med jubileet er det blitt lagt ut et mesterverk av et bilde på reddit.com. Se Zelda-kunstverket her!

Se på videoen under, tenkt tilbake og gi oss ditt beste Zelda-minne i kommentarfeltet!

En spill-legende

Et drøyt år etter utgivelsen i Japan, kom The Legend of Zelda til NES i Nord-Amerika og Europa. Spillet ble en gedigen suksess og solgte mer enn 6,5 millioner eksemplarer.

I de 25 årene siden den første utgivelsen har det kommet en rekke oppfølgere og prologer i The Legend of Zelda-serien. Zelda-serien er i dag en av Nintendos viktigste merkevarer og en sentral del av spillhistorien.

Vi i Filmpolitiet gleder oss veldig til neste kapittel i historien. The Legend of Zelda: Skyward Sword kommer forhåpentligvis til Nintendo Wii i løpet av 2011.

Spillet er en prolog til det femte spillet i serien, The Legend of Zelda: Ocarina of Time​.

Les også: Zelda-spillet kommer i 2011!

Artige videoer

På det store internettet finnes det utallige videoer som hyller, parodierer og tøyser med Zelda-serien. I 2008 var det mange som ble kraftig lurt da denne videoen ble sluppet på nett.

Hva, kommer det en Zelda-film?! Videoen viste seg å være en real aprilsnarr, men mange begynte likevel å drømme om en film basert på Link og Zelda sine eventyr. Det hadde jo vært utrolig kult!

Hvor mange ganger har prinsesse Zelda blitt bortført opp gjennom årene? Jeg har ikke helt oversikt. College Humor har laget en fantastisk sketsj der de harselerer med den hyppige kidnappingen av Zelda og prinsesse Peach. Kjempegøy!