Nettleser-spillet QWOP har siden 2008 torturert nettsurfere med sin vanvittige, men appellerende vanskelighetsgrad. Målet er enkelt nok å fullføre et hundremetersløp, men måten du styrer figuren på gjør det hele til en latterlig og tilnærmet umulig utfordring.

http://www.foddy.net/GIRP.html
SPILL: Prøv deg på GIRP-her!
SPILL: Prøv deg på QWOP-her!

Skaperen Bennett Foddy er nå tilbake med den spirituelle oppfølgeren GIRP, som byr på et minst like irriterende premiss.

Taster til besvær

QWOP gikk ut på å styre en atlet fra start til mål, ved bruk av de fire tastene i navnet. Det lite intuitive kontrolloppsettet styrte sprinterens lår og legger, og det var opp til deg å mestre balanse og rytme. Dette høres kanskje lett ut, men hvis du har prøvd det, vet du hva jeg snakker om.

(artikkelen fortsetter under videoen)

I GIRP er det fjellklatring som står for tur, og denne gangen har hele tastaturet har blitt inkludert til selvpiningskalaset. Ulike klatrepunkt er markerte med bokstaver, og du skal trinn for trinn passe på at klatreren ikke faller ned. Og som om spillet ikke var vanskelig nok fra før, må du i tillegg synkronisere dine overganger med Shift eller Ctrl-knappen som løfter figuren.

LES: Alt om spill her

Vanskelighetsgraden skal ifølge skaperen være noe mer tolerabel enn i QWOP, men han påpeker at det fremdeles er vanskelig “nok”. Og personlig kunne jeg ikke vært mer enig.

Foreløpig er jeg fremdeles en udugelig fjellklatrer, men har som mål å slå min rekord på 15 meter fra QWOP. Til tross av den sadistiske vanskelighetsgraden er dette i likhet med forgjengeren en god mulighet til å finne ut hvor smertefullt dårlig finmotorikk en har.

Spillet er gratis og tilgjengelig til både nettlesere og Iphone gjennom hjemmesiden som du finner her.