Lemmy

– Jeg har hatt gleden av å se dokumentarfilmen Lemmy på Bergen Internasjonale Filmfestival (BIFF), sier Birger.

– Den gir et morsomt, nært og personlig portrett av en levende legende, som fremdeles gjør det samme han gjorde i 1981. Vi møter en furet og værbitt, men snill og forsiktig herre, som bare er demon på scenen. (…) Filmen er full av musikere som snakker om ham som kristne snakker om Jesus.

– Regissørene Greg Olliver og Wes Orshoski har gjort det meste selv, og har kommet beundringsverdig tett på en ganske tilbaketrukket mann, men burde nok fått hjelp til å strukturere filmen bedre. Men klager jeg? Nei! Lemmy er en dokumentar jeg nødig ville vært foruten.

LES: Birgers anmeldelse av Lemmy!

Saken fortsetter under bildet.

Hævnen - I en bedre verden (Foto: Zentropa)
Hævnen - I en bedre verden (Foto: Zentropa)

Hævnen – I en bedre verden

Birger: – Dette er en klok film som stiller spørsmål ved hvor langt vi er villig til å gå med våre hevntanker, og hvorvidt det er rett eller galt å utøve dem i praksis. Susanne Bier har regissert en stor historie bestående av mange komponenter, men I en bedre verden (Hævnen) fremstår likevel som en helstøpt fortelling. Den er lett å forstå, til tross for kompliserte sammenhenger og relasjoner.

LES: Birgers anmeldelse av I en bedre verden!

Artikkelen fortsetter under bildet.

Chris Pine og Denzel Washington i Unstoppable. (Foto: FOX FILM)
Chris Pine og Denzel Washington i Unstoppable. (Foto: FOX FILM)

Unstoppable

Birger: – Den drevne lokomotivføreren Frank Barnes (Denzel Washington) må samarbeide med nybegynneren Will Colson (Chris Pine). Deres rutineoppdrag blir dramatisk når de får beskjed om at et løpsk godstog er på vei i deres retning. Kommer de seg inn på et sidespor i tide? Og hvordan skal det løpske toget stanses?

– Jernbanethrilleren Unstoppable viser klare tegn til regissør Tony Scotts visuelle energi, men han roter det til med overforklaring av en særdeles enkel historie, krydret med logiske brister som gjør filmen dummere enn den trenger å være.

LES: Hele Birgers anmeldelse av Unstoppable!

Artikkelen fortsetter under bildet.

Gamle menn i Red. (Foto: Summit Entertainment)
Gamle menn i Red. (Foto: Summit Entertainment)

Red

– Gamle menn og kvinner fyrer løs i actionfilmen Red, som gjør et stort poeng nettopp av figurenes alder, mener Birger.

– Jeg synes kanskje det understrekes litt for ofte, og det skyver spenningskurven litt for langt nedover. Men ellers er dette rimelig grei pensjonistaction, med en godtagbar underholdningsfaktor.

Bruce Willis spiller kanskje hovedrollen, men filmens mest imponerende element, er en ulastelig kledd Dame Helen Mirren med big ass gønner!

LES: Hele Birgers anmeldelse av Red!

Trykk for flere filmanmeldelser fra Filmpolitiet!