Eventyr, action eller syk, syk, syk humor? Valget er ditt!

Dette er i alle fall et knippe av filmene som kommer på Blu-ray og DVD denne uka.

Johnny Knoxville leker usynlig i Jackass 3. (Foto: © 2010 Paramount Pictures)
Johnny Knoxville leker usynlig i Jackass 3. (Foto: © 2010 Paramount Pictures)

Jackass 3

(BLU-RAY/DVD) Hva er det som kan få vår filmanmelder Birger Vestmo til å snu seg vekk i avsky? Jo, det er gutta fra Jackass! Den tredje filmen fra de spik, spenna gærne amerikanerne gikk på kino i november i fjor. Birger Vestmo mente da at filmen til tider er fryktelig morsom.

«Jackass 3 gjør nok en gang det de to første filmene gjorde, nemlig å overgå tv-serien med større stunts, villere påfunn, og sykere humor.

Noe av humoren er virkelig syk, med store mengder tiss, bæsj, promp og spy. Steve-O roper entusiastisk at dette er hva Jackass handler om etter en særlig råtten scene.»

Les hele anmeldelsen av Jackass 3 her!

Prins Caspian med to stk Pevensies i Narnia. (Foto: FOX FILM)
Prins Caspian med to stk Pevensies i Narnia. (Foto: FOX FILM)

Legenden om Narnia – Reisen til det ytterste hav

(BLU-RAY/DVD) I film nummer tre om historien om Narnia blir vi med Lucy (Georgie Henley), Edmund (Skandar Keynes) og søskenbarnet deres Eustace (Will Poulter) når de plutselig transporteres til Narnia.

Der plukkes de opp av skipet til Kong Caspian (Ben Barnes) og sammen legger de ut på eventyr. Birger Vestmo var ikke særlig imponert over handlingen i filmen og mente den var litt for tynn. Det visuelle var han imidlertid fornøyd med.

«Det er mange effektfulle scener i filmen, og det ser ganske spektakulært ut i 3D. Spesielt en heftig kamp til sjøs setter kinosalen i bevegelse, og er imponerende utført, både på lyd- og bildesiden.

Regissør Michael Apted har mange store navn med seg bak kamera, for eksempel mesterfotograf Dante Spinotti, så det er ikke mye å si på kvaliteten når det gjelder filmens utseende.»

Les Birgers anmeldelse av Legenden om Narnia – Reisen til det ytterste hav.

Machete. (Foto: Walt Disney Pictures Norway)
Machete. (Foto: Walt Disney Pictures Norway)

Machete

(BLU-RAY/DVD) På grunn av den falske traileren for Machete i Grindhouse gledet vi i Filmpolitiet oss veldig til Danny Trejos debut som hovedrolleinnehaver. Vi så frem til morsom action full av blod og gladvold.

Dessverre sto ikke Machete til forventningene. Birger Vestmo mente at filmen manglet humor.

«Det er fryktelig mye vold her. Hodene flyr, og blodet spruter. Men det er ikke morsomt.

Regissørene Robert Rodriguez og Ethan Maniquis har laget en film som tar seg selv altfor seriøst, og mangler glimtet i øyet en slik film må ha.

Machete har sine øyeblikk, men har likevel blitt en knallhard og humørløs affære, som gjorde meg mer bedrøvet enn underholdt.»

Les hele anmeldelsen av Machete her!