Eventyrfilmer er det mange av, men alle er dessverre ikke like bra. Filmen Rødhette og varulven som nettopp har kommet på kino er et tydelig eksempel på dette.

De eventyrfilmene som er virkelig bra klarer å dra deg med inn i sin verden uansett hvor underlig den måtte være. De får deg til å la deg underholde mens du drømmer deg bort i fortellingen.

Her følger de filmene jeg mener er best på akkurat dette. Jeg har ikke inkludert filmer jeg mener høre mer hjemme i fantasy-sjangeren, som for eksempel Ringenes Herre.

Er du uenig i filmene på lista? Kom med dine favoritter i kommentarfeltet!

5:
Stardust (2007)

Denne filmen har jeg sett en titalls ganger og jeg blir aldri lei av Stardust! Når man er litt ekstra sliten på en søndag formiddag og har lyst til å sette på en koselig film, da er dette eventyret helt perfekt.

Filmen tar deg med på en reise til eventyrriket Stormhold, der stjernene på himmelen egentlig er vakre kvinner som stråler mens de skuer ned på menneskenes merkelige liv.

På rollelista står blant andre Michelle Pfeiffer som den nådeløse heksa Lamia, og Robert De Niro som den feminine og bløthjerta skipskapteinen Shakespeare.

Claire Danes er en nydelig stjerne og hovedrolleinnehaver Charlie Cox har et vinnende vesen som gjør at jeg sjarmeres i senk hver gang jeg ser filmen.

Stardust er en koselig film som har en flott historie og alt annet som trengs! Med Ian McKellens dype røst som fortellerstemme på toppen av det hele, blir dette en fabelaktig eventyrfilm.

Les også: Anmeldelsen av Stardust!

Michelle Pfeiffer har sett bedre dager, kan du si! Klikk på støgga for å se traileren for Stardust!
[nrkvideo videotype=»brightcove» videoid=»874780827001″ bildeurl=»https://p3.no/filmpolitiet/wp-content/uploads/2011/04/stardust.png»]

4:
The Neverending Story (1984)

Denne låta har du helt sikkert hørt før. Spill av mens du leser!
[audio:https://p3.no/filmpolitiet/wp-content/uploads/2011/04/Never-Ending-Story.mp3|titles=Never Ending Story – Limahl]

The Neverending Story er eventyrfilmen alle 80-tallsbarna har vokst opp med. Filmen er en ekte klassiker som aldri går ut på dato, samme hvor utdaterte spesialeffektene kanskje ser ut.

I filmen møter vi gutten Bastian som oppdager eventyrverdenen Fantasia inni en bok. På grunn av menneskers kynisme og mangel på barnlige drømmer er Fantasia i ferd med å bli slukt av et stort intet. Bastian må bruke sin egen fantasi for å redde det eventyrlige universet og alle som bor i det.

Jeg husker godt hvor spennende filmen var da jeg var lita jente. Store kjemper av stein, mystiske sfinkser, rare gnomer og til og med en drage! Riktignok en drage som ser ut som en hund, men den er jo til gjengjeld kjempekoselig!

The Neverending Story er et strålende eventyr og er en selvfølge på denne lista!

Se traileren for The Neverending Story under:
[nrkvideo videotype=»brightcove» videoid=»874780855001″ bildeurl=»https://p3.no/filmpolitiet/wp-content/uploads/2011/04/the-neverending-story.png»]

3:
Chihiro og heksene (2001)

Hayao Miyazaki er min største favoritt når det gjelder tegnefilmskapere. Hans filmer er spennende, sterke og vakre, med historier som rører deg.

Chihiro og heksene, eller Sen to Chihiro no kamikakushi som den heter på japansk, er et nydelig eventyr. Filmen forteller historien om den lille jenta Chihiro som må redde foreldrene sine etter at de har blitt forvandlet til griser og fanget i åndeverdenen.

Tematikken i filmen kan sammenlignes med den vi finner i Alice i eventyrland. Reisen gjennom en underlig verden som symboliserer overgangen fra barn til voksen.

Med Chihiro og heksene har Hayao Miyazaki skapt en film som er interessant, morsom, fin og absolutt fantastisk.

Les også: Jenter som ruler!

Se den flotte traileren for Chihiro og heksene her!
[nrkvideo videotype=»brightcove» videoid=»875048935001″ bildeurl=»https://p3.no/filmpolitiet/wp-content/uploads/2011/04/chihiro-og-heksene.png»]

2:
The Princess Bride (1987)

Hvis du vil se en eventyrfilm som får deg til å le, er The Princess Bride et strålende valg. Dette er en klassisk eventyrfortelling om mot og ekte kjærlighet kledd i en humoristisk drakt.

Robin Wright spiller den vakre Buttercup og Cary Elwes spiller hennes store kjærlighet Westley. Forviklinger fører til at Buttercup må gifte seg med den onde prins Humperdinck, som kun vil bruke henne i et plott for å starte en krig.

Helten Westley må dermed komme sin skjønne mø til unnsetning og redde henne fra prinsens klør. Eventyret byr på mange artige scener og hysteriske kommentarer. The Princes Bride er en ekte kultklassiker som garantert vil trene lattermusklene dine!

Se et klipp fra filmen her:

1:
Pans labyrint (2006)

Ikke alle eventyr er for barn. Pans labyrint er et som kun egner seg for voksne. Filmen er skremmende, men likevel utrolig vakker. Den er ubehagelig og fin på samme tid.

Pans labyrint forteller historien om Ofelia en liten jente som vokser opp et i et fascistiske Spania mot slutten av den spanske borgerkrigen. Når moren gifter seg med en ubarmhjertig militærkaptein, rømmer Ofelia inn i en fantasiverden.

Om denne er noe bedre enn den krigsherjede virkeligheten hun befinner seg i, kan man spørre seg om. Ofelia er ikke trygg noen steder.

Les også: Topp 5: Filmmonstre!

Hun møter en faun som forteller henne at hun egentlig er den bortkomne prinsessen av underverdenen. Men for å komme inn i sitt egentlige rike må hun utføre tre oppdrag for å bevise sin kongelige byrd. Det viser seg at dette ikke skal bli en enkel oppgave.

Pans labyrint er til tider en vond film. Hvordan du tolker utfallet av historien er opp til deg, men uansett hva du velger så går du ikke upåvirket fra denne utrolige filmen.

Under kan du se traileren for Pans labyrint!
[nrkvideo videotype=»brightcove» videoid=»875132863001″ bildeurl=»https://p3.no/filmpolitiet/wp-content/uploads/2011/04/pans-labyrint.png»]