I 1982 fikk Arnold Schwarzenegger sitt store gjennombrudd på filmlerretet i rollen som Conan i actioneventyret Conan the Barbarian.

Les også: Arnold-godbiter på Blu-ray!

Arnolds Conan er blitt en av de mest minneverdige actionheltene noensinne og er hyllet av sword and sorcery-entusiaster verden over.

Nesten tredve år senere skal den store barbaren nå få et nytt ansikt. I august kommer Conan the Barbarian i 3D på kino her i Norge, med Jason Momoa i hovedrollen.

Jason Mamao som Khal Drogo i Game of Thrones. (Foto: HBO).

Jason Momoa har lenge prydet tv-skjermen med roller i serier som Stargate: Atlantis, North Shore og Baywatch Hawaii. Har du Canal+ kan du i disse dager også se ham i HBO-serien Game of Thrones, som kommer til NRK3 etter nyttår.

Her spiller han en mektig krigsherre for Dothraki-stammefolket. I rollen som Khal Drogo er Jason Momoa mørk, mystisk og spennende.

Les også: Anmelderne elsker Game of Thrones.

Den nye helten

Det kan være farlig å klusse med et fenomen som så mange har et sterkt forhold til. Derfor er jeg veldig spent på hvordan Conan the Barbarian anno 2011 vil bli mottatt. Vil Conan-fansen elske eller hate filmen? Vil Jason Momoa bli den store helten for den nye generasjonen med action- og eventyrfantaster?

Én ting er i alle fall sikkert – det er ikke til å legge skjul på at denne mannen har utseendet med seg, selv om han ikke har like store muskler som Arnold.

Personlig synes jeg at Momoa er mye heitere i rollen som barbarisk helt, enn det Arnold i sin tid var. (Ikke drep meg nå!)

Les også: Schwarzenegger planlegger comeback.

Et problem er kanskje at hawaiiske Momoa rett og slett snakker for bra engelsk. Var ikke Arnolds gebrokne uttale litt av sjarmen med Conan?

Uansett hvilket forhold man har til Conan, enten gjennom bøker, tegneserier, eller filmer, så har jeg et håp om at Conan the Barbarian kan underholde oss.

Traileren som kom denne uka gir en smakebit på det vi har i vente. Momoa gjør en god figur og jeg gleder meg til å se hva mer han har å by på!