Sist uke kom nyheten om at den etterlengtede oppfølgeren i Duke Nukem-spillserien endelig er ferdig. Duke Nukem Forever har vært under utvikling siden 1997, men har blitt utsatt så mange ganger at det har blitt en vits. Nå skal imidlertid spillet være klar for sin endelige slippdato 10. juni i år.

Forhåpningene er høye. Det er mange som elsker den rå spillfiguren som ser ut som en blanding av Dolf Lundgren og Jean-Claude van Damme. Han har alltid en kommentar på lager og lirer av seg den ene verbale sklitaklinga etter den andre.

I’ll rip your head off and shit down your neck.

Tøffe filmsitater

Det er nettopp dette vi digger med Duke Nukem, men visste du at veldig mange av kommentarene fra spillene er kjente filmsitater?

Hvis du har spilt Duke Nukem 3D fra 1996, husker du kanskje frasene “eat shit and die”, eller “go ahead, make my day”? Disse er hentet fra Full Metal Jacket og Dirty Harry.

Velkjente “hail to the king, baby” og “yippie ka-yay, motherf***er” er referanser til Army of Darkness og Die Hard-filmene.

Vi har også “Eh… Just a flesh wound”, fra Monty Python and the Holy Grail, og “I’ll rip your head off and shit down your neck” fra Doctor Detroit. Dette er bare noen få av de artige vendingene til Duke Nukem.

Hva er ditt favorittsitat fra Duke Nukem-spillene? Si din mening i kommentarfeltet!

Les også: Ta Filmpolitiets komediekviss!

(Saken fortsetter under bildet).

Duke Nukem 3D. (Foto: 3D Realms Entertainment).

Tom for tyggegummi!

I den ene traileren for Duke Nukem Forever som kom i januar i år, som forøvrig er ganske så kul, ser vi ordene “He’s ready, he’s rested, he’s really, really all out of gum”, over skjermen.

Traileren refererer her til et av Duke Nukems mest kjente sitater: “It’s time to kick ass and chew bubble gum – and I’m all out of gum”!

Se traileren for Duke Nukem Forever her: (Saken fortsetter under).
[nrkvideo videotype=”brightcove” videoid=”958415828001″ bildeurl=”https://p3.no/filmpolitiet/wp-content/uploads/2011/05/duke-nukem1.jpg”]

Filmhistorsk øyeblikk

I likhet med de over er bubble gum-sitatet hentet fra Duke Nukem 3D. Det er blitt et legendarisk eksempel på hvor rå Duke Nukem er, men sitatet er egentlig tatt fra filmen They Live fra 1988.

They Live fra 1988 er opphavet til Duke Nukems mest berømte sitat. (Foto: Universal Studios).
Dette er en science fiction-skrekk-komedie som handler om anleggsarbeideren Nada, som finner et par spesielle solbriller. Når han setter dem på nesen kan han se at mange av menneskene som omgir ham faktisk er grusomme romvesener.

I filmens mest kjente scene valser helten inn i et banklokale med ei svær hagle. Mange av de ansatte er utenomjordiske og må selvsagt utslettes.

“I have come here to chew bubble gum and kick ass, and I’m all out of bubble gum”, sier Nada, før kaoset bryter løs. Jeg velger å kalle det et helt fantastisk øyeblikk i filmhistorien!

Les også: Star Wars-fansen som aldri blir fornøyd.

Egg med referanser

Virtuelle påskeegg, eller easter eggs, er det mange av i Duke Nukem-spillene. Easter eggs er beskjeder, interne spøker, referanser og generelt morsomt innhold som ligger skjult og som ofte er vanskelig å finne.

Duke Nukem 3D har spesielt mange, og i tredje brett på første episode kan man finne en referanse til fps-spillet Doom.

I et hemmelig rom finner du liket til karakteren fra Doom-spillene i elendig forfatning. Hvis du da trykker på space sier Duke Nukem: “Hmm. That’s one doomed space marine”. Ganske så morsomt!

Les også: Topp 5: Skrekkspill!

Du kan også finne påskeegg med artige referanser til både Star Wars, Indiana Jones og Shawshank Redemption i Duke Nukem 3D.

Hva er det feteste påskeegget, eller den kuleste kommentaren i Duke Nukem-spillene? Si din mening i kommentarfeltet!

Les også: Et annerledes påskeegg!

Se Doom-påskeegget fra Duke Nukem 3D her:
[nrkvideo videotype=”brightcove” videoid=”962652767001″ bildeurl=”https://p3.no/filmpolitiet/wp-content/uploads/2011/05/doom-duke-nukem-3d.png”]