Spillmusikk er et tema de fleste som spiller har en formening om. Da jeg skrev en artikkel om viktigheten av musikk i spill tidligere denne uken, var det mange som kom med sine favoritter i kommentarfeltet i saken.

Edvard skrev: «Musikken kan være alfa omega for å sette stemningen i et spill». Trude mente at: «Musikken i Dragon Age 2 er utrolig vakker», mens Tor Audun Gram trakk frem Final Fantasy VII, Metal Gear Solid og Street Fighter II som spill med god musikk.

Ifølge pollen i artikkelen, som dere leserne har stemt på, så er musikken en stor del av spillopplevelsen.

Jeg ble inspirert til å skrive min egen toppliste over beste spillmusikk. Lista jeg har endt opp med er høyst personlig og bygger på mine egne preferanser og opplevelser.

Kanskje du er sterkt uenig i min liste? Fortell om dine favoritter i kommentarfeltet!

5:

Final Fantasy – Prelude

Det er nok mange som får lyst til å spille Final Fantasy når de hører denne melodien. «Prelude» er låten som har vært med i de fleste Final Fantasy-spillene, enten det er i åpningssekvensen, menyen eller kartet.

Dette er melodien som binder alle Final Fantasy-spillene sammen!

«Prelude» er et et veldig enkelt tema, men tonene beskriver virkelig atmosfæren i spillene godt. Drømmende og vakkert er stikkord som dukker opp når jeg hører melodien.

Les også: Anmeldelse – Final Fantasy XIIII.

Klikk her for å høre en versjon av «Prelude» i Spotify!

Final Fantasy VII. (Foto: Square Enix)

4:

Donkey Kong Country – Aquatic Ambience

Da jeg skulle finne ut hva jeg ville ha med på listen over beste spillmusikk, var jeg helt sikker på at jeg ville ha med noe fra Donkey Kong Country. Spillet, som kom til SNES et par år etter at konsollen ble gitt ut, overrasket mange med sin fabelaktige musikk.

Les også: Anmeldelse – Donkey Kong Country Returns.

Å velge hvilket tema jeg skulle velge var hakket verre, for det er så utrolig mye bra i spillet! Den mest kjente låta er kanskje «Jungle groove», men jeg valgte det temaet som påvirket meg mest da jeg spilte spillet for første gang.

Undervannsverdenen gjorde et stort inntrykk på meg på grunn av stemningen musikken satte. Jeg innbiller meg at hvis du hører musikken uten å ha spilt spillet, så vil du fortsatt tenke på en mystisk undervannsverden. «Aquatic Ambience» er behagelig og vakker musikk.

På Youtube finnes det en rekke videoer av folk som covrer dette vakre temaet. Her er en av dem:

3:

World of Warcraft – Teldrassil Theme

World of Warcraft var det første mmorpg-et jeg spilte og da jeg bevegde meg inn i dette utrolige universet for første gang ble jeg fylt med ærefrykt.

Jeg startet med en nattalv i det vakre området Teldrassil. Jeg bevegde meg rundt i en fargerik verden med spennende omgivelser. Så kommer musikken som gir meg gåsehud.

Det er et spilløyeblikk jeg aldri kommer til å glemme. Derfor blir dette temaet, som er et mektig stykke musikk, ekstra flott for meg.

Les også:
Anmeldelse – WoW: Cataclysm!

Hør temaet i videoen under:

2:

The Legend of Zelda – Legend of Zelda Theme

Komponist Koji Kondo har laget noe av den beste musikken i spillhistorien, blant annet de superkjente temaene fra Super Mario Brothers. Han har også laget mesteparten av musikken i Zelda-serien.

Da det første spillet kom ut i 1986, ble det hyllet for sin bruk av musikk. Hovedtemaet i The Legend of Zelda er utrolig kjent.

Melodien er en slags marsj som virkelig konstaterer at du er i ferd med å sette ut på et spennende eventyr. I likhet med «Prelude» fra Final Fantasy-serien går temaet igjen i nesten alle spillene.

Jeg får lyst til å dra frem det gamle spillet hver gang jeg hører temaet!

Les også: Topp 5: Spillheltinner!

Zelda-serien har betydd mye for veldig mange. I Fight Dragons er et band fra Chicago som henter opp både lyd og inspirasjon fra Nintendo-spill i musikken sin. De har blant annet laget en utrolig kul låt basert på hovedtemaet i Legend of Zelda. Se videoen her:

1:

Mega Man 2 – Dr. Wily’s Castle

For meg er det en selvfølge at et Mega Man-tema må gå av med seieren i en liste over beste spillmusikk. Karakteren heter jo opprinnelig Rockman, etter musikksjangeren!

Alle Mega Man-spillene har veldig bra musikk, men jeg synes Mega Man 2 er selve kronjuvelen.

Spillet kom i 1988, men jeg spilte det ikke før på 90-tallet en gang. Det er selvfølgelig den onde Doctor Wily som er antagonisten. Du må stoppe ham og de farlige robotene hans.

Les også: Retrospill: Mega Man!

Spillet er vanvittig vanskelig! Det er nærmest en bragd i seg selv bare å komme til siste brett. Og når du endelig klarer å komme til Dr. Wilys slott, så hører du det beste temaet som er lagd i spillhistorien.

Tenk deg at du er kjempestolt over at du til slutt har prestert å komme deg til slottet. Du er supergira – så hører du denne musikken som gjør at du føler deg som verdens kuleste person!

På det store internettet finnes det en hel haug av folk som har spilt inn musikk fra Mega Man i nye versjoner. Den mest kjente er kanskje denne power metal-versjonen av Dr. Wily’s Theme som dere hører under:

Det ble senere lagt tekst til denne låta. Hvis du ikke har hørt den, sjekk den ut her. Utrolig kult!

Er du uenig? Sett opp din toppliste i kommentarfeltet!