Anna Paquin spiller Sookie i true Blood. (Foto: HBO).
Jeg digger True Blood! Serien fremstiller ikke vampyrer som snille fløtepuser som glitrer i sola, men som steinharde og kalde skapninger med en dyrisk tiltrekningskraft. Robert Pattinson kan gå og legge seg!

Etter å ha sett tredje sesong av vampyrdramaet har jeg gledet meg til sesong fire.

I tillegg til vampyrer, varulver og formskiftere kommer det nå hekser på banen.

Fiona Shaw (Harry Potter-filmene) spiller sjefsheksa som gjør livet surt for vampyrene i småbyen Bon Temps.

Les også: Anmeldelse av True Blood SE03!

Sesongpremiere på HBO

Natt til mandag norsk tid, hadde den første episoden «She’s Not There» premiere på HBO i USA, og jeg fulgte spent med på folks reaksjoner.

Da Game of Thrones hadde premiere tidligere i vår, florerte det av lovord om serien på Twitter. True Blood fikk derimot en relativt lunken mottagelse av publikumet som tvitra sine reaksjoner.

Les også: Anmelderne elsker Game of Thrones.

@DionRoy skriver: – True blood season 4 may be one season too many im afraid. Horses, faeries, witches, vampires, and cage fighting. Righty-o.

@jenna er heller ikke imponert. – True Blood Season 4 is a trainwreck. Hard to watch.

@marchhaire drar den enda lenger og tvitrer at: – Tonight’s episode of True Blood may be the worst thing I’ve ever looked forward to in my life.

Dette er bare noe av mye negativ respons som ble tvitra fra True Blood-seere.

True Blood. (Foto: HBO).
Positive anmeldelser

Disse utsagnene er selvsagt basert på inntrykket av én enkelt episode. Derfor ble jeg litt mer optimistisk da jeg leste de amerikanske anmeldernes dom over serien i dag.

Robert Bianco fra USA Today mener du skal lete lenge etter en serie som er så vill og herlig som True Blood – så lenge du godtar prinsippene serien baseres på.

Han er svært entusiastisk i sin anmeldelse.

Hver replikk, hver reaksjon er perfekt balansert. Hvert skifte fra humoristisk, til truende, til forførende er perfekt spilt. […] Skarsgård gjør at du tenker på neste års Emmy, enda vi ikke engang har nådd årets.

Mark A. Perigard fra Boston Herald er også positiv. Han mener at den fjerde sesongen av serien er et steg opp fra fjorårets ujevne sesong.

True Blood er smartere, skumlere og mer sexy enn før, skriver han i sin anmeldelse og belønner sesongen med karakteren B+.

Se de første minuttene av den første episoden her! (Artikkelen fortsetter under videoen).

Hva synes du om de første minuttene? Si din mening i kommentarfeltet!

Sprikende historielinjer

Ikke alle anmelderne er like positive til den fjerde sesongen av vampyrserien. Hank Stuever fra The Washington Post er litt mer enig med de skuffede tvitrerne og skriver at True Blood har mistet noe av glansen.

De nye episodene dytter i utgangspunktet sagaen i noen spennende retninger. Rollebesetningen holder derimot på å bli et overbefolket sammensurium av ulike historietråder som ikke lenger veves sammen som en helhet.

Når det er bra kan True Blood være en morsom, god skriker, men med én løs bolt flyr serien lett av sporet.

David Hinkley fra NY Daily News synes også at den store, skiftende rollebesetningen i True Blood kan være litt slitsom til tider. Han tror likevel at fansen vil bli fornøyd.

De som er fascinerte av hierarkiet i vampyrsamfunnet og nysgjerrige på hvordan menneskene stadig tilpasser seg, kan glede seg […].

Uansett hva anmelderne måtte mene, gleder jeg meg i alle fall til å se serien når den kommer på TV her i Norge! NRK3 viser serien tidlig på våren 2012.

Hva mener du om True Blood? Si din mening i kommentarfeltet!