En av de største nerdefilmene fra min barndom var WarGames. Dataspill, hacking og krig smeltet sammen til en sømløs harmoni. Gjennom en ung gutts uskyldige lek i kyberrommet, skildres den kalde krigens overhengende frykt og fare for en tredje verdenskrig.

I likhet med filmer som Tron og The Wizard var dette et åpenbart forsøk på å flørte med nerdekulturen.

WarGames. (Foto: UIP)
Her spilles alt annet enn Space Invaders. Bilde fra WarGames. (Foto: UIP)

I rollen som den sjarmerende datanerden med en stor apetitt for spill, finner vi 80-tallshelten Matthew Broderick, bedre kjent som figuren Ferris Bueller. Gjennom en rekke tilfeldigheter ender han opp med å kontrollere atomvåpen og annet militært utstyr, noe som medfører en sunn dose spenning, og dramatiske nedtellingssekvenser.

Siden den gang har blant annet Leonardo Dicaprio ifølge Slashfilm flørtet med ideen om en nyspilling, men når det kommer til konkrete produkt har kun direkte til dvd-oppfølgeren WarGames: The Dead Code fra 2008 sett dagens lys. Dette er en moderne adapsjon, hvor den kalde krigen var erstattet med krigen mot terrorisme.

RETT PÅ DVD: Blastfighter – Ikke et høydepunkt for noen av de involverte

Seth Gordon som for tiden er kinoaktuell med komedien Horrible Boss som premierer her til lands den 22 juli, har tatt på seg jobben med å skape en nyinnspilling av samme proporsjoner som originalen.

(Artikkelen fortsetter under videoen).

Godt utgangspunkt

Skaperen bak den kritikerroste dokumentaren The King of Kong, Seth Gordon fortalte i et intervju med Collider om den kommende innspillingen av den nye WarGames-filmen. Filmprosjektet vil sannsynligvis ta sin tid siden verken manus eller skuespillere er på plass. Gordon har ifølge seg selv stor interesse i både filmen og tematikken, og vil vektlegge det moderne politiske terrenget.

Se: Hva er det feteste fra Minecraft?

– Jeg elsker originalen. Jeg er faktisk interessert i hackermiljøet, og vet ganske mye om den industrien og kyberkriminalitet og -krigføring. Jeg har et standpunkt i forhold til materialet, og hvordan ting har endret seg siden 1983, forteller han til nettstedet Collider.

Det kan spekuleres i om filmstudioets interesse i filmprosjektet kan være knyttet til Tron: Legacy nylige suksess. At filmen er i gode hender er det dog ingen tvil om, siden Seth Gordon tidligere ikke bare har demonstrert evner, men også forståelse for interne og særdeles spesielle sub-kulturer.

TOPP 5: Internettfilmer. Gjett hvem som kom på førsteplass?

Husker du WarGames? Og hva er dine forventninger til nyinnspillingen?