Da tiåringen Owain Weinert i 2010 ble diagnostisert med leukemi hadde han et stort ønske: Å lage et spill. Tidligere i år begynte denne drømmen å bli virkelighet da den amerikanske organisasjonen Make-A-Wish-Foundation, som jobber med å oppfylle drømmer til barn med livstruende sykdommer, kontaktet spillselskapet PopCap Games (Kotaku).

Slik ser Allied Star Police ut. (Foto: Popcap).
Slik ser Allied Star Police ut. (Foto: Popcap).

Spillet har ikke bare Owains navn på seg, men er også nøye utviklet etter hans egne ideer.

Selskapet sier selv at de ble svært overraskede da gutten dukket opp med en powerpoint-presentasjon som nøye forklarte bakgrunnsfortellingen og ideer til spillbarhet (Popcap).

ANMELDELSE: Super 8 – Morsom, spennende og hyggelig sommerfilm!

PopCap Games er et av de absolutt største navnene innenfor ‘casual’-segmentet og står bak spill som Bejeweled, Peggle og Zuma.

Det endelige produktet har fått kallenavnet Owain’s Wish, men det offisielle navnet er Allied Star Police, slik Owain selv ønsket det.

Det fundamentelle designet ligner noe på PopCaps egne tårnforsvarspill Plants vs. Zombies, men med lengre brett og mobile enheter å forholde seg til.

Alt fra bakgrunnsfortelling til våpen og timing på ulike evner ble bestemt av tiåringen.

Du spiller som en genial strateg som i likhet med Austin Powers, ble fryst ned for å avverge fremtidige kriser. Den dagen har kommet og den nytinede krigshelten må lede de allierte troppene til seier atter en gang.

SE: Fantastisk fankunst med hundre versjoner av Link fra Zelda-serien.

Allied Star Police er helt gratis til iOS på iPhone og iPad.