• To typer ved navn Garrett Lerner og Russel Friend solgte nylig et tv-prosjekt til NBC som handler om Frankenstein satt i nåtiden.

Kult. Dette er en ny tagning på gamle fenomener jeg liker å høre om. Men vil det fortsatt bli en mørk, gotisk drøm i svart/hvitt i et gammelt herskapshus på landet?

Nei, det tror jeg ikke:

  • Lerner og Friend er nemlig veteranprodusenter for serien House M.D., og har de siste to årene hatt manus- og produsentansvar for den sylfrekke sykehusserien.

LES: Awake – skarp mysterieserie fra NBC

Hva kunne et medisinsk geni som Dr. House utrettet med fullstendig frie tøyler?

Hvor etikken slutter

Dette betyr bare én ting, mener jeg: Lerner og Friend har tenkt å ta House-konseptet et steg ut i det medisinske grenselandet – der hvor etikken slutter og bare medisinen står igjen:

– Hva kunne et medisinsk geni som Dr. House utrettet med fullstendig frie tøyler?

Svaret på det spørsmålet blir enda klarere hvis jeg legger til:

– Og hva kunne han utrettet hvis livet til noen han elsket stod på spill?

Svaret er: alt. Derfor ser jeg umiddelbart for meg en NBC-serie med et medisinsk talent i hovedrollen, som har tilgang på alt av utstyr, lokaler og – viktigst av alt – organer og kroppsdeler.

En slags motsatt Dexter

Her har du en person som kan holde en annen person i live på ubestemt tid, som en slags diametral motsetning av Dexter (som kan ta livet av hvem som helst, skjule alle spor og lede politiet vekk).

Og som i Dexter, vil denne legens ekstreme anstrengelser for å holde ugjerningene skjult for venner og kollegaer bli seriens store spenningselement. Da snakker vi i alle fall tre-fire sesonger med neglbiting!

Jeg har i alle fall greid å gire opp meg selv, men har du trua? Værsågod – kommentarfeltet er ditt!

Farlig Oppdrag, The Lincoln Lawyer og Dark Shadows – trykk på lenken for mer tv-serielesestoff!