Denne uken finner verdens største spillmesse sted i Tyskland. Gamescom arrangeres i Köln hvert år og samler spillere, utviklere og produsenter fra hele verden.

Messen åpner på onsdag, men på tirsdag var det allerede duket for Electronic Arts sin pressekonferanse.

EA hadde mye å vise frem, men mest populært var nok demoen og traileren for Battlefield 3 som lanseres 27. oktober.

Etterlengtet samarbeid

På pressekonferansen fikk vi se demoen på en funksjon som ikke har vært tilgjengelig i Battlefield-spillene tidligere, nemlig co-op-modus.

Studiosjefen i det svenske utviklerselskapet DICE, Karl Magnus Troedsson, og EA Senior Vice President Patrick Soderlund, viste frem samarbeidsmodusen i spillet.

Les også: Svenske spillutviklere tar over verden

Av en eller annen grunn valgte de å gjøre dette på PlayStation 3 istedenfor PC. Demoen så likevel veldig bra ut. Co-op-modusen skal være en fullstendig Battlefield-opplevelse med mulighet for oppdrag med fremkomstmidler både til lands og i lufta.

Etter det vi fikk se kan det virke som om samarbeidsmodusen ikke er tilgjengelig i kampanjedelen av spillet, men at det er enkeltstående kortere oppdrag.

Tidligere i år var Filmpolitiets Rune Håkonsen på GDC-konferansen i San Francisco. Der fikk han en smakebit på enkeltspillerdelen i Battlefiled 3. Les alt her!

Battlefield 3. (Foto: EA).

Vil ta flerspilleren til nye høyder

Battlefield har alltid vært en sosial opplevelse. DICEs Karl Magnus Troedsson mener at Battlefield 3 vil ta denne opplevelsen til et helt nytt nivå.

Battlefield 3 gjør spillopplevelsen tilgjengelig hvor som helst, enten på PCen, konsollen eller mobile enheter, sa han under pressekonferansen.

– Battleblog vil holde deg informert om alle oppdateringene fra vennene dine, alt i sanntid.

Les også: Klassisk heksejakt – Diskuter volden, ikke mediet

Heftig trailer

Helt til slutt viste EA frem en trailer med 64-manns flerspiller for krigføring med kjøretøy. Dette ser ganske så stilig ut og traileren fikk brakende applaus fra publikum.

Anmeldelse: Call of Duty: Black Ops – en finslepet actionopplevelse

Nå er det store spørsmålet om Battlefield 3 vil klare å vippe fps-kongen Call of Duty ned fra tronen. Hva tror du?

Se traileren her og si din mening i kommentarfeltet!