Hopp til innhold

Depp igjen klar som Thompson

Filmstjernen Johnny Depp er igjen klar med en film der han spiller forfatteren Hunter S. Thompson, som han gjorde i «Fear and Loathing in Las Vegas».

Johnny Depp i filmen The Rum Diary

Johnny Depp vinker mens han forlater settet for innspillingen av filmen «The Rum Diary». Filmen ble spilt inn i byen San Juan i Puerto Rico.

Foto: Jose Antonio Rosario / AP

I år kommer filmen «The Rum Diary» til det store lerretet, der Depp spiller journalisten Paul Kemp. Thompson jobbet selv som journalist i en avis i byen San Juan på Puerto Rico på begynnelsen av 1960-tallet.

Hunter S. Thompson og Johnny Depp

Hunter S. Thompson og Johnny Depp sammen på premieren av «Fear and Loathing in Las Vegas».

Foto: KATHY WILLENS / AP

Kemp, som er lei av livet i New York City, drar til Puerto Rico for å jobbe for lokalavisen San Juan Star. Der lar Kemp seg marinere i den lokalt foretrukne spriten, rom, og blir betatt av skjønnheten Chenault (spilt av Amber Heard), som er forlovet med en skruppelløs forretningsmann.

Denne forretningsmannen (spilt av Aaron Eckhart) ønsker å kjøpe Kemps tjenester til å skrive rosende om et av sine prosjekter. Dermed havner Depp/Kemp/Thompson i klemma.

Filmen regisseres av Bruce Robinson - som er mest kjent for kultfilmen «Whitnail and I» - og skal være kinoklar i USA 28. oktober. I Norge skal filmen ha premiere 25. november.

Fylleslag i Puerto Rico

Regissør Robinson er selv kjent med alkoholens virkninger. Før innspillingen av filmen var han tørrlagt alkoholiker i over seks år, har han fortalt den britiske avisen Independent. Da han skrev filmmanuset ramlet han av vannvogna, men ble edru igjen før innspillingen av filmen.

Mot slutten av filminnspillingen ble det igjen til et fylleslag, etter at han bare skulle ta seg en øl i den fuktige heten.

– Some savage drinking took place, beskriver Robinson oppholdet på øya Fajardo. Men da han ikke lenger omgikk Johnny Depp, sluttet han igjen å drikke, forteller Robinson.

Se den offisielle traileren fra «The Rum Diary»

Depp betalte for Thompsons kanon

Thompson skrev ferdig boken som filmen er basert på, i 1961. Den ble likevel liggende i skuffen frem til 1998 - samme år som «Fear and Loathing in Las Vegas» kom ut som film.

  • Les dvd-anmeldelsen av

Opprinnelig skulle John Cusack portrettere Thomson i «Fear and Loathing in Las Vegas», men etter at Thomson møtte Depp var det ingen vei tilbake. Foran innspillingen av den forrige filmen flyttet Depp inn hos Thompson i flere måneder.

Depp byttet til seg Thompsons karakteristiske bil, klat The Great Red Shark, og bruke flere av fortatterens personlige eiendeler i filmen.

Depp har også kommentatorstemmen på den gode dokumentarfilmen «Gonzo: The Life and Work of Dr. Hunter S. Thompson», som du kan se her i NRKs Nett-TV.

Thompson tok sitt eget liv i 2005. I en privat seremoni ble asken hans skutt ut av en kanon mens Norman Greenbaums «Spirit in the Sky» og Bob Dylans «Mr. Tamourine Man» ble spilt. Ifølge Thomspns enke var det Depp som betalte for begravelsen til Thompson.

Kulturstrøm

  • Sangtekster har blitt enklere, mer repeterende, aggressive og selvopptatte

    Et team av europeiske forskere har analyserte ordene i mer enn 12.000 engelskspråklige sanger, på tvers av sjangrene rap, country, pop, R&B og rock fra 1980 til 2020.

    Ifølge studien, som ble publiser torsdag, har sangtekster blitt enklere og mer repeterende. Tekstene har også blitt mer aggressive og selvopptatte i løpet av de siste 40 årene, skriver The Guardian.

    En av forskerne bak studien, Eva Zangerle, understreker at sangtekster kan være et «speil av samfunnet», som gjenspeiler hvordan en kulturs verdier, følelser og opptatthet endrer seg over tid. Studien trakk ikke frem hvilke artister funnene gjaldt.

    Sangtekster
    Foto: AP
  • Harvard fjerner bokomslag laget av menneskehud

    Prestisjeuniversitetet Harvard sier de har fjernet menneskehud fra innbindingen av en bok de har hatt i ett av bibliotekene sine i over 90 år.

    I 2014 ble det oppdaget at en bok var bundet inn med huden til en død kvinne.

    Harvard, som regnes som det eldste universitetet i USA, har tidligere utnyttet interessen rundt bokens morbide historie. Da det ble oppdaget at det var brukt menneskehud i innbindingen ble det omtalt som «gode nyheter for både tilhengere av innbinding med menneskehud, bokfantaster og kannibaler». I et blogginnlegg samme år skrev Harvard at praksisen med å binde bøker i menneskehud tidligere hadde vært forholdsvis vanlig.

    (NTB)