Verdens største spillmesse er i gang i Köln i Tyskland. Etter EA sin pressekonferanse på tirsdag, var det duket for Sony sin presentasjon på Gamescom.

Les også: Battlefield 3 får samarbeidsmodus

Her annonserte de at de nå kommer til å sette ned prisen på PlayStation 3 med 50 dollar. I slutten av juli annonserte Nintendo at de vil sette ned prisen på sin Nintendo 3DS, på grunn av lavere salgstall enn forventet.

Nå er det altså Sony som kutter prisene i et forsøk på å øke etterspørselen etter den nesten fem år gamle konsollen.

Sony satt ned prisen på den ordinære PlayStation 3 da Slim-utgaven kom i 2009. Nå kuttes prisene igjen. (Foto: AFP PHOTO/MIKE CLARKE).
Priskutt ikke bekreftet i Norge

Prisen på 160 GB-versjonen settes ned fra 299 til 249 dollar. Et tilsvarende kutt vil bli gjort i Europa, hvor konsollen nå vil koste 249 euro. Utgaven med 320 GB settes ned fra 349 til 299 dollar.

Det er foreløbig ikke bekreftet om vi vil få et tilsvarende kutt i de norske prisene.

I dagens kurs er 249 euro nemlig omtrent 1950 norske kroner. Og i Norge får man kjøpt PlayStation 3 Slim med 160 GM harddisk for cirka 2000 kroner. Skal du ha 320 GB koster det et par hundre kroner mer.

Lokker kundene tilbake

Med tanke på at konsollen snart er fem år gammel, er det naturlig at et priskutt kommer nå. Man kan imidlertid også spekulere i om dette har noe med Sonys problemer etter at de ble hacket i april.

Les også: Hva har skjedd med PlayStation Network?

Sony mistet mye troverdighet da brukerinformasjonen til nærmere 80 millioner brukere ble stjålet. Og måten Sony taklet situasjonen på, gjorde det ikke bedre.

Er priskuttet et forsøk på å lokke kundene tilbake?

Hva tror du? Si din mening i kommentarfeltet!