Knapt en måned etter at The Lincoln Lawyer premierte her til lands, har den amerikanske tv-kanalen ABC bestilt et manus til en potensiell serie basert på Michael Connellys spreke forsvarsadvokat Mick Haller (Variety).

Filmpolitiets Rune Håkonsen ga filmen terningkast fem, og mente den klarte å løfte 90-talls-kjekkasen Matthew McConaughey opp fra glemselen.

ANMELDELSE: The Lincoln Lawyer – En hardtslående krimfilm 

Store sko å fylle
Du kødder ikke med Mickey Haller! (Foto: Star Media Entertainment AS)
Du kødder ikke med Mickey Haller! (Foto: Star Media Entertainment AS)

Den fiktive forsvarsadvokaten Mick Haller har fått kallenavnet The Lincoln Lawyer fordi han bruker en Lincoln sedan som sitt ‘kontor. Dette er med andre ord ikke noen typisk ni-til-fem-advokat, men en kreativ sjel som bøyer lover og regler i rettferdighetens navn.

Filmen har så langt tjent 86 millioner dollar globalt (Boxoffice), så serien har et godt kommersielt utgangspunkt med tanke på popularitet og appell.

Både filmens manusforfatter John Romano og romanforfatteren Michael Connelly vil være en del av staben.

Manusets kvalitet ser derfor ut til å være sikret,  så seriens suksess vil i en stor grad hvile på andre faktorer som skuespillerprestasjoner.

Om vi får se mer til Matthew McConaughey som Haller er det sikkert mange som spekulerer i, men at det er noe usannsynlig er ikke akkurat en urimelig tanke.

ANMELDELSE: Biler 2– Pixar har glemt sitt eget motto

Dyktige skuespillere som Marisa Tomei, William H. Macy og McConaughey er attraksjoner som kan være vanskelige å erstatte.

Hva tror du? Kan serien leve opp til filmens standard? Og hvem ville du likt å se i hovedrollen? Legg igjen en kommentar!