Min mobiltelefon brukes omtrent slik: 10% til snakking, 20% til teksting og 70% til spilling. Det er en skog av applikasjoner og spill tilgjengelig, og hver dag kommer det så mange at det er vanskelig å ha full oversikt.

I denne lista finner du redaksjonen sine, og mine, favoritter fra de siste ukene. Spill som garantert er verdt pengene.

4Towers (Foto: LambdaMu Games)
4Towers-grafikken kan minne om den gamle 80-tallsversjonen av Tron. (Foto: LambdaMu Games)

4Towers Onslaught: Episodic TD

Det finnes mange ‘tower defence’-spill (TD) i App Store, men langt i fra alle er verdt pengene.

‘Tower Defence’ er en type spill hvor du må bygge opp forsvarsverk, for å stoppe en invaderende hær fra å nå frem til byen (for eksempel).

4Towers Onsalught: Episodic TD gir deg stadig nye utfordringer, og har en tydelig visuell stil.

Grafikken minner mest av alt om den første Tron-filmen, og tar minnene mine tilbake til den fantastiske filmen Wargames fra 80-tallet.

Du kan i tillegg låse opp, og oppgradere tårna, ved hjelp av et sinnsykt poengsystem. Her er det mye å styre med for de som ønsker det.

Dette spillet byr på utfordringer for selv garvede TD-spillere, og lover samtidig nye oppdateringer. Navnet tilsier at det bør komme et par nye episoder i ‘serien’ snart.

Lenke: Her finner du 4Towers i iTunes

 

Contre Jour

Spillutgiveren Chillingo har skapt seg et rykte for å gi ut gode spill til iPhone og iOS-plattformen. De er ansvarlig for blant annet Angry Birds og Cut the Rope, to av de mest populære spillene på både iPhone- og Android-telefoner.

Contre Jour er siste spill ut av fra selskapet. Navnet kommer av det franske begrepet for fotografering i motlys (se her for mer, ekstern lenke).

Spillet er en hyggelig blanding mellom det kritikerroste World of Goo og Cut the Rope, og byr på mange utfordringer for både nye og erfarnespillere.

OMTALE: Shadow of the Colossus – en tidløs klassiker

Målet med spillet er å flytte den lille sorte spillerbrikken til et blått lyspunkt på brettet, og på veien samle inn lys.

Et koselig og morsomt spill, som er utfordrende selv etter et par timer. Og på toppen av det hele koster det kun 7 kroner.

Lenke: Her finner du Contre Jour i iTunes

(artikkelen fortsetter under bildene, trykk for stor versjon)

Contre Jour. (Foto: Chillingo)
Contre Jour ser veldig ut som World of Goo.

Contre Jour. (Foto: Chillingo)
Men har en helt annen spillmekanikk. (Foto: Chillingo)

Mega Mall Story

Kairosoft har funnet seg en helt spesiell nisjé i applikasjonsmarkedet. Den lille japanske utvikleren har gitt ut en rekke av sine spill (tidligere tilgjengelig på japansk, til PC) på App Store. Selskapet fikk mye oppmerksomhet for Game Dev Story, som var en frisk overraskelse da det kom i fjor.

Nå er det kommet mange spill i samme stil, sist ut er Mega Mall Story.

Spillet ligner mest av alt på en klone av det legendariske spillet SimTower, men har samtidig et mer komplekst maskineri under panseret.

Bygg opp ditt kjøpesenter, utvid, selg og vinn. Passer spesielt godt for de som fra før liker spill som SimCity. Spillet er både utfordrende, og holdt oppmerksomheten min i mange timer over mange dager. Spillene til Kairosoft er ofte litt dyre, Mega Mall Story koster 28 kroner.

Lenke: Her finner du Mega Mall Story i iTunes

Hvilke favoritter har du på iPhone/iPod/iPad akkurat nå? Legg inn dine forslag i kommentarfeltet.

PS. Jeg har ikke glemt Android altså, kommer med en liste til dette operativsystemet også. Vil fortsatt gjerne ha forslag på gode og nye spill 🙂

(kommentarfeltet finner du under bildene, trykk på bildene for stor versjon)

Mega Mall Story. (Foto: Kairosoft)
Tydelig retrografikk preger Mega Mall Story.

Mega Mall Story. (Foto: Kairosoft)
Og minnet meg for det meste på gode gamle SimTower. (Foto: Kairosoft)