How much blow did Charlie Sheen really do? Enough to kill two and a half men. – Twitter-bruker

I natt tok Charlie Harper sitt siste pust i serien Two and a Half Men på CBS.

Som de fleste sikkert har fått med seg fikk Charlie Sheen sparken som hovedrolleinnehaver tidligere i år.

Les også: Topp 5: Sheen-filmer!

Sjokket var stort da det ble klart at jobben gikk til Ashton Kutcher og mange har vært skeptiske til skuespillerens inntog i serien som mangemilliardæren Walden Schmidt.

For kan Two and a Half Men bli det samme uten Charlie Sheen? Jeg er skeptisk. Utifra hva jeg kan se på Twitter, er heller ikke blodfansen ekstatiske. Det kunne man uansett ikke forvente.

Anmelderkorpset i USA er imidlertid relativt positive til forandringen.

Sesong 9 av Two and a Half Men har nå en ny intro. (Foto: CBS).
Skikkelig morsomt

Første episode i den niende sesongen av den populære serien introduserer Ashton Kutcher som den deprimerte milliardæren Walden Schmidt, som nettopp har blitt forlatt av kona.

Episoden heter «Nice to meet you, Walden Schmidt», men var egentlig møtet med Kutcher hyggelig?

Scott D. Pierce fra The Salt Lake Tribune, synes det var det. Han er positiv til Ashton Kutcher i den første episoden.

«Waldon er definitivt ikke Charlie. Han liker ikke smaken av alkohol. Han ender imidlertid opp i senga med to kvinner før episoden er over. I Charlie sin gamle seng.

Charlies spøkelse hang over denne nye versjonen av Two and a Half Men, men ødela ikke. Det satte i gang det som ser ut til å bli et nytt og lovende kapittel i serien.

Det var morsomt. Skikkelig morsomt.»

After eight long seasons, the show might end up being better off with some new blood — of the non-tiger variety. – Lori Rackl

Frekkheten seerne forventer

Two and a Half Men starter på nytt med begravelsen til Charlie. En hel gjeng med gamle ekskjærester og tidligere erobringer er selvfølgelig tilstede.

Serieskaperne er ikke redde for å tulle med døden og det synes Lori Rackl fra Chicago Sun-Times er bra.

«Å gjøre narr av en død mann – selv en død mann som har vært med i showet i åtte lange sesonger – er akkurat den typen frekkhet seere har begynt å forvente fra Two and a Half Men», skriver hun i sin anmeldelse av sesongpremieren.

«Å fylle tomrommet etter en godt etablert karakter er ikke lett, men Kutcher lyktes for det meste. Til tider virker karakteren hans litt som når Lennie klapper kaninene i «Of Mice and Men», men gi ham et par episoder så kommer han til å bli tryggere.»

Robert Lloyd i Chicago Tribune, er enig med Lori Rackl. Han mener at Ashton Kutcher var et godt valg for den nye rollefiguren. Lloyd synes var lurt av studioet å velge en skuespiller som var helt ulik den gamle stjernen de ville publikum skulle glemme.

Han synes også at Kutcher gjorde en grei jobb i denne første episoden.

«Det var en lovende begynnelse: Kutcher bringer en mykhet til en serie som kunne vært bitter, menneskefiendtlig, kvinnefiendtlig og middelaldrende. Hans tilstedeværelse gjør at Cryer (Jon Cryer som Alan Harper, jorun.anm) kan spille på noen søtere, mindre skingrende noter, selv om det selvfølgelig er opp til Lorre (Skaper og produsent Chuck Lorre, journ. anm) å la det skje.»

Les også: Pulekompiser på film – Mila Kunis og Justin Timberlake i ny komedie.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Synet av Jon Cryer som Alan sammen Charlie Sheen som Charlie må vi nå til gamle episoder for å se. (Foto: CBS).

Kutcher overbeviser ikke

Screenrants Anthony Ocasio er ikke enig i at Ashton Kutcher var et godt valg for å erstatte Charlie Sheen.

«Det er en generell konsensus blant seriens mange fans om at Kutcher ikke er kapabel til å overbevise som seriens nye hovedrolle, og Lorre (Serieskaperen, journ.anm.) prøver ikke å motbevise flertallet en eneste gang», skriver Ocasio.

I motsetning til Robert Lloyd, mener Ocasio at Kutchers rollefigur Schmidt er for lik den gamle Charlie.

«I stedet for å fokusere på å skape en ny karakter i Schmidt, og på den måten fornye seriens appell til seerne, velger Lorre å introdusere Kutcher som en forvirret, hjerteknust, milliardær… som mer enn gjerne vil ha sex med hvilken som helst kvinne (eller kvinner) som er villig til å holde ham med selskap.»

Forandring er alltid vanskelig, men i dette tilfellet var det både uunngåelig og for det beste. – Robert Bianco

I kapable hender

Robert Bianco fra USA TODAY tror at det var både bra og nødvendig å fjerne Charlie Sheen fra Two and a Half Men.

«Forandring er alltid vanskelig, men i dette tilfellet var det både uunngåelig og for det beste. Selv om det hadde vært en måte å oppdatere Sheens Charlie Harper, som var farlig å bli en gammel vits, så det ikke ut til at Sheen var klar for oppgaven.»

Bianco skriver at han synes Sheen så for sliten ut til å være den energiske, magnetiske ‘goodtime Charlie’ som rollen krevde i den siste sesongen. Han virket for sliten og kanskje uforberedt på å gi serien sitt beste, noe som presset for mye av komikken i den siste sesongen på Jon Cryer’s rollefigur Alan.

«Fansen kan håpe at Kutcher vil bringe ny energi og bedre balanse inn i miksen. Og hvis de konstante skrikene fra studiopublikumet er noen indikasjon, så har han mange fans. De og serien virker å være i kapable hender».

Hva synes du om Ashton Kutcher og Two and a Half Men? Kommenter!