Sara Johnsen

  • Sara Johnsen
  • Født 4.9.1970
  • Norsk filmregissør
  • Vant beste regi under årets Amanda-utdeling og har vunnet Kanonprisen fire ganger for både beste regi og manus
  • Regi: Upperdog, Vinterkyss, Folk flest bor i Kina

I dag kan vi by på en liten godsak for deg som lurer på hvordan regissører går frem når de trenger steder å spille inn den neste filmen sin på.

I videoen over kan du følge Sara Johnsen når hun skal finne innspillingssted for sin kommende film Det verste er forbi.

Går etter magefølelsen

Johnsen går nærmest etter magefølelsen. Siden hun vokste opp ved en elv er det en bestemt elv hun ønsker seg, men ikke en blåkopi av elva fra hennes barndom.

– Jeg er veldig opptatt av elver, jeg føler at det er veldig bra å være i nærheten av elver. Men den elven jeg er oppvokst ved, er veldig annerledes enn den elven her.

Titting på amerikanske elver har også inspirert Johnsen.

-Elven i min film er jo sikkert også litt påvirket av sånne elver jeg har sett i amerikanske filmer og at jeg har lyst til at det skal være sånn gjengrodd og tunge løvtrær da, som er vanskelig å finne i Norge. Jeg gjør det litt vanskelig sånn sett.

– Kan du ikke bli med til hytta ved elven?

Johnsen avslører også litt om hva Det verste er forbi handler om:

– Det handler blant annet om en dame som har en samboer og han har to barn. En dag kommer hennes barndoms- og ungdomskjæreste tilbake – en mann hun har vært sammen med etter at hun ble tidlig voksen også, og de har ikke sett hverandre på mange år. Han sier: – Kan du ikke bli med til hytta ved elven? Og så gjør hun det, da – bare drar fra jobben sin og livet sitt i Oslo og blir med han.

En ny sesong av Filmbonanza sparker i gang igjen denne uka, og dette klippet er hentet fra morgendagens sending!