Nå er det klart at japanske spillere får Playstation Vita før jul. I dag tidlig annonserte Sony at den håndholdte konsollen vil komme i butikkhyllene i Japan den 17. desember i år.

Sony har foreløpig ikke en spikret dato for lansering av PS Vita i Europa og USA. Men denne datoen kommer utover høsten.

Spill for alle

Under pressekonferansen på Sony’s Tokyo Game Show presenterte Sony lanseringsspillene som kommer samtidig med konsollen.

Tidligere har jeg vært usikker på om PS Vita vil bli et godt håndholdt tilbud for hardbarka spillere, eller om den henvender seg til en mer “casual” målgruppe slik som Nintendo 3DS.

Ut ifra det som ble vist på pressekonferansen, virker det imidlertid som om PS Vita vil få spill for alle og enhver.

På lista over lanseringsspillene finner vi alt fra lettbeinte minispill i Little Deviants og golfspill som @field, til action- og rollespill. Rollespillgiganten Square Enix har for eksempel annonsert to spill til PS Vita.

Lord of Apocalypse er et actionrollespill med flerspiller for opp til fire brukere. Den andre tittelen Army Corps of Hell tar oss med til underverdenen. Spillet skal visstnok ligne litt på Capcoms Monster Hunter, og vil ha en firemanns samarbeidsmodus. Spillet gis ut av Square Enix, men utvikles av selskapet Enter Sphere.

Les også: Sjekk ut disse animeseriene!

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Her har vi en av monstrene i Army Corps of Hell. (Foto: Square Enix).

HD-versjoner av gamle spill

Siden Nintendo 3DS kom i mars har den lidd under det jeg liker å kalle portsyndromet. Altså at mange av utgivelsene til konsollen kun er porter fra andre plattformer, eller rett og slett 3D-versjoner av et gammelt spill.

Anmeldelse: Rayman 3D – Nostalgi er ikke nok til å gjøre Rayman bra på 3DS.

Som forventet kommer denne typen spill til PS Vita også. Square Enix feirer for eksempel Final Fantasy X sitt tiårsjubileum med å gi ut spillet i HD på PS Vita og Playstation 3. I 2012 får vi også Metal Gear Solid HD Collection til begge konsollene.

Det er ingen tvil om at dette er gode spill og personlig skulle jeg likt å fått fingrene i en HD-utgave av Final Fantasy X. Likevel kommer spørsmålet om HD-versjoner av gamle spill er interessant nok til at folk ønsker å bruke penger på det.

Les også: Tror du 3D er løsningen?

Se hvordan PS Vita fungerer her. (Artikkelen fortsetter under videoen).

Elendig batterilevetid

Et aspekt ved PS Vita som jeg er sikker på at mange brukere vil se på som problematisk er batterilevetiden. Tre til fem timer er det Sony har annonsert som batteritid med aktiv spilling.

Batterilevetiden er omtrent fem timer ved videoavspilling og ni timer ved musikkavspilling i standby-modus.

Jeg synes dette er for dårlig. Du får ganske mye dødtid med kun tre timer spilletid på en togreise på seks timer fra Trondheim til Oslo, for eksempel.

Det blir spennende å se hvordan Playstation Vita blir mottatt av den japanske befolkningen når den kommer på markedet i desember. I mellomtiden får vi vente i spenning.

Hva synes du om Playstation Vita? Si din mening i kommentarfeltet!